Takılmış ve Ölü Piksellerden Kurtulun

Monitörünüzde yapışıp kalan ölü veya takılmış pikselleri ortadan kaldırmak, bu araçlarla mümkün olabilir!

Ölü ve takılmış pikselleri silin

TFT, OLED ve LCD ekranlarda oluşabilen ölü pikseller, sinir bozucu olabiliyorlar. Ekranınıza yapışmış küçük bir sinek gibi duran ölü veya "takılmış" pikseller, çok küçük olsalar da, özellikle belirli arka planlarda dikkat çekerek can sıkabiliyor.

Monitörünüzü onarıma götürmeden önce deneyebileceğiniz yazılımsal birkaç yol var. Bunları dikkatle kullanırsanız, monitörünüz garanti kapsamı dışında kalmayacağı gibi, şanslıysanız ölü pikselden kurtulabilirsiniz.

Bu noktada ölü ve "takılmış" piksellerin farkını belirtmek isteriz. Ölü pikseller, kapalı, siyah görünümlü piksellerdir. "Takılmış" pikseller ise renkli veya beyaz görünebilirler. İkincisini onarma ihtimaliniz daha yüksektir. Siyah bir piksel görüyorsanız şansınız az, ancak yine de umut var.

1. UDPixel

UndeadPixel olarak da tanınan UDPixel, bir Windows aracı ve bozuk pikselleri bulup onarmanıza yardımcı oluyor. Aracın çalışması için Microsoft .NET Framework'ün yüklenmiş olması gerekiyor, bununla uğraşmak istemezseniz aşağıdaki çevrimiçi araçlara göz atın.

İndirin: UDPixel

2. LCD

Bu çevrimiçi araç, takılan pikselleri bulup onarmanıza yardımcı oluyor. Küçük penceresinde birçok işlev sunan araç, web Flash'a gereksinim duyuyor.

Ekranınızı test etmek için tüm renkleri sırayla seçin ve ekranı kontrol edin. Beyaz ve siyahı da kontrol etmeyi unutmayın. Takılmış bir piksel bulursanız, Fix My Screen düğmesine basın ve yanıp sönen grafiğin bir iki dakika çalışmasına izin verin.

LCD

3. Dead Pixel Buddy

Dead Pixel Buddy, hızlı bir ölü piksel testi yapmanızı sağlayan bir çevrimiçi araç. Bununla birlikte araç, onarım özelliği sunmuyor. Tam ekran için F11'e basabilir, renkler arasında sol ve sağ ok tuşlarını kullanarak geçiş yapabilirsiniz.

Dead Pixel Buddy

4. Online Monitor Test

Bu kapsamlı test aracı, sadece bozuk pikselleri test etmiyor, monitörünüzün kalitesini de test etmenizi sağlıyor. Bu araç da Flash'a ihtiyaç duyuyor. Tam ekrana geçmek için F11'e basabileceğinizi hatırlatalım.

Online Monitor Test

5. JScreenFix

JScreenFix, takılıp kalmış pikselleri bulmanızı sağlamayacak ancak onları tamir edebilir. Sayfanın altındaki Launch JScreenFix düğmesine basın ve yanım sönen kareyi bozuk pikselin olduğu konuma sürükleyerek bekleyin. Tam ekrana geçmek için sağ alttaki yeşil düğmeye tıklayabilirsiniz.

JScreenFix

Okuyucu Yorumları