Tarayıcı seçim ekranı emekli oldu!

Yakın geçmişte tarayıcı üreticilerini birbirine düşüren bu Windows ekranı, artık yok!

Bu ekran artık yok!

Microsoft, Avrupa Birliği'ndeki yeni kullanıcılara gösterdiği web tarayıcısı seçme ekranını (ballot ekranı olarak da biliniyor) emekliye ayırdı. Ekran, 2009'daki Internet Explorer'la ilgili bir anti tekelcilik davasının sonucunda yeni Windows kullanıcılarına gösterilmeye başlanmış ve 5 sene boyunca gösterilmişti.

Böylece web tarayıcı seçim ekranının bulunduğu browserchoice.eu web sitesi de artık işlevini yitirdi. Microsoft şu an itibariyle, sayfayla artık ilgilenmeyeceğini söyleyen bir notu siteye yerleştirmiş bulunuyor. Notta kullanıcılara web tarayıcılarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek veya farklı web tarayıcılarını kullanmak isteyenlerin, ilgili üreticinin web sitesini ziyaret etmesi tavsiye ediliyor.

Tarayıcı seçim ekranı emekli oldu!
MS: Artık tarayıcınızı kendiniz indirin

Web tarayıcısı pazarının 2009'dan bu yana değiştiği bir gerçek. Bugün itibariyle Avrupa'da en çok kullanılan web tarayıcısı, StatCounter'a göre yaklaşık yüzde 48'lik pazar payıyla Google Chrome. Uzun süredir düşüşünü sürdüren Internet Explorer'ın pazar payı ise yüzde 17 ile düşüşteki Firefox'un bile gerisinde kalmış durumda. AB Komisyonu, Microsoft'un çalışmalarının AB'deki tarayıcı pazarındaki rekabeti geri getirmeye katkıda bulunduğunu söylüyor. Bununla birilkte sözkonusu seçim ekranıyla ilgili geçmişte sorunlar da yaşanmış, Microsoft ekranı Windows 7 SP1 kullanıcılarına göstermemiş ve Firefox'un yüzde 63 geriye düşmesine yol açmıştı.

Okuyucu Yorumları