Tek bir paraşüt, 3 kişilik ailenin düşen uçağın enkazından sağ salim çıkmasını nasıl sağladı?

Kalkıştan kısa bir süre sonra motoru arızalanan uçak, dahili paraşüt sistemi sayesinde içindeki aileyi küçük sıyrıklarla kurtarmayı başardı.

Tek bir paraşüt, 3 kişilik ailenin düşen uçağın enkazından sağ salim çıkmasını nasıl sağladı?

Aralarında 2 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu üç kişilik bir aile, Cuma günü uçaklarının paraşüt sistemi sayesinde uçak kazasından sadece küçük sıyrıklarla kurtuldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki Mendocino İlçe Şerif Ofisi'nden (MCSO) yapılan açıklamaya göre olay, uçağın kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra motor gücü kesilerek Kaliforniya Whitethorn yakınlarındaki ağaçlara doğru düşmeye başlamasıyla başladı.

Açıklamada, pilotun uçağın irtifasının kurtarılamayacak kadar düşük olduğunu fark etmesinin ardından saat 13:15 sularında bölgedeki olası kaza yerine polis memurlarının sevk edildiği belirtildi. Pilot bunun üzerine uçağın Cirrus Gövde Paraşüt Sistemini (CAPS) devreye sokarak uçağın düşüş hızını yavaşlattı. MCSO, paraşütün uçağı Whitethorn, CA'daki Yellow Road'un yoğun ağaçlık bir alanındaki ağaçlara çarpıncaya kadar taşıdığını belirtiyor.

Shelter Cove İtfaiye Departmanı Instagram'da yayınladığı açıklamada, zorlu arazi koşullarına rağmen, uçaktaki üç yolcunun da uçağın dahili paraşüt sistemi sayesinde sadece hafif yaralanmalarla kurtulduğunu açıkladı.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından yayınlanan fotoğraflarda enkaz halindeki uçak ve paraşütün yerden yaklaşık 100 metre yükseklikte ağaçlara takıldığı görülüyor. Mendocino İlçesi Şerif sözcüsü Yüzbaşı Quincy Cromer, KGO-TV'ye yaptığı açıklamada, sadece küçük sıyrıkların olmasının bir mucize olduğunu belirtiyor.

Yayın kuruluşları CBS News ve KNTV, 38 yaşında iki kişinin de aralarında bulunduğu yolcuların bir aile olduğunu doğruladı. Ayrıca MCSO, Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'nun olayı soruşturduğunu açıkladı.