Tekerlekli otel odası: O gidecek, siz uyuyacaksınız

Swift Pod adındaki yeni sürücüsüz konsept araç, iki yolcunun uyuyabileceği bir uyku bölmesi içermekle kalmıyor, acıktığınızda atıştırmalık ve içecek de sağlıyor.

Tekerlekli otel odası: O gidecek, siz uyuyacaksınız

Tekerlekli bir otel odası fikri kulağa bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir konsept gibi gelebilir. Ancak Swift Pod adındaki fikir başarılı olursa, bu konsept yakında gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor.

Xoio'dan bazı araştırmacılar 'Swift Pod' ile uzun ve sıkıcı araba yolculuklarını geçmişte bırakmayı amaçlıyor. Fütüristik konsept araç, yolculuk sırasında iki kişinin şoför eşliğinde uyuyabileceği geniş bir uyku bölmesine sahip. Üstelik gece yarısı bir şeyler atıştırmak isterseniz, mola vermenize gerek yok. Zira araç atıştırmalık ve içecek de sağlayabiliyor.

Swift Pod, uyurken uzun yolculukların 'makul bir hızda' gerçekleştirilmesi gibi basit bir fikre dayanıyor. Xoio yayınladığı blog yazısında, "Gece trenleri ve (oldukça) dinlendirici bir uykudan sonra varış noktanızda uyanma fikrinin nostaljik büyüsü bizi her zaman büyüledi" ifadelerini kullanıyor.

Fütüristik üçgen bir tasarıma sahip araç, yolcuların uyuması için iki adet tek kişilik yatağa sahip. Yolcular seyahat ederken dik oturmayı ya da yatakta uzanmayı tercih edebiliyor.

Xoio, kapsamlı bir medya sisteminin yanı sıra küçük atıştırmalıklar ve içeceklerin de deneyimin bir parçası olduğunu ifade ediyor. Yolcular istedikleri varış noktasını ve zamanı girerek çevrimiçi olarak sipariş verebiliyor. Daha sonra navigasyon sistemi, istenen hedefe zamanında ulaşmak için gerekli hızı otonom olarak hesaplıyor. Ayrıca araç, pod sisteminde seçim yapabileceğiniz ilgi çekici bazı konumlar sunuyor.

Ancak Swift Pod şimdilik sadece bir konsept ve hayata geçip geçmeyeceği belirsizliğini koruyor.