Teknolojinin "şirin" düşmanı ortaya çıktı!

Teknolojiyle ilgili sayısız haber okumuş olabilirsiniz ama eminiz hiç biri bu kadar "şirin" değildi!

Cebinizi bekleyen "tehlike!"

Dogshaming adlı internet sitesi, pek çok elektronik kazaları ile dolu. Bir av köpeği sodayı MacBook Pro'nun üzerine dökerken, bir başkası sahibesinin yeni cep telefonunu yiyor. Bir diğeri ise tuvalet ihtiyacını sahibinin diz üstü bilgisayarı üzerinde gideriyor. Teknolojiye karşı işlenen bu "ufak görünümlü suçlar" son derecede eğlenceli durmasına rağmen, yapılan son araştırmalara göre toplamda inanılmaz bir hasar veriyorlar.

"Square Trade" adlı firmanın anket sonuçlarına göre, her yıl 8 milyar elektronik alet, evcil hayvan tarafından zarar görüyor. Bu aletlerin onarım veya yenilenme bedellerinin toplamı ise yıllık 3 milyar dolar civarında. En çok rastlanan hasar verme yöntemi ise, ısırmak sureti ile oluyor. Yaşanan sorunların üç tanesinden ikisi, telefon, diz üstü bilgisayar ve benzeri ürünlerin bir şekilde bu şirin hayvanların ağızlarına ulaşması ile oluyor.

Yüzde 21 oranında yaşanan bir diğer sorun ise, hayvanların, sahiplerinin elindeki ürünü kullanırken düşürmelerine yol açmaları sonucu ortaya çıkıyor. Kedinize takılıp elinizdeki dizüstü bilgisayarı lavaboya düşürmek veya telefon ile konuşurken, aşırı heyecanlı köpeğiniz tarafından yere düşürülmeniz gibi olaylar bu oranın içerisinde yer alıyor.

Anketin daha ilginç kısımlarına gelirsek... Aşırı kilolu hayvanların zarar oluşturma ihtimali yüzde 72 daha fazla. Erkek hayvanlar ise dişilere oranlar yüzde 50 daha fazla hasar veriyor. Ayrıca, köpeklerin bir hasara yol açma ihtimalleri, kedilerin iki katına denk geliyor.

Anket 1.200 evcil hayvan sahibi üzerinde yapılmış.

Okuyucu Yorumları