Telefonunuzun kamerası bunları da yapıyor!

Akıllı telefonunuzun kamerası ile, fotoğraf çekmek dışında da yapabileceğiniz çok şey var!

Bir de bunları deneyin!

Akıllı telefonların giderek kalitesi yükselen kameraları sayesinde artık profesyoneller dışında neredeyse hiç kimse ayrıca bir fotoğraf makinesi taşıma gereği duymuyor. Fakat bu cihazlardaki kameraların aslında fotoğraf çekimi ve video kaydının dışında başka marifetleri olduğunun da yine çok az kişi farkında. İşte telefonunuzdaki kamerayla fotoğraf çekmek dışında yapabileceğiniz üç şey:

1. Çeviri

Yabancı dilde, anlamadığınız bir işaret, menü ya da bir metinle karşılaştığınızda Android ve iOS üzerindeki Google Translate üzerinden kameranız aracılığıyla anlık bir çeviri elde edebilirsiniz. Uygulamanın ön sayfasında kamera simgesine dokunun ve dilerseniz yeni çektiğiniz bir fotoğrafı ya da mevcut karelerinizden birinde yer alan ifadeyi çevirin. Yine hem Android hem de iOS'ta yer alan TextGrabber + Translator ve WayGo adlı uygulamalar da benzer işlevler sunuyor.

2. Belge tarama

Telefonunuzu her zaman yanınızda olabilen bir tarayıcı olarak da kullanabilirsiniz. Evernote'un iOS platformundaki Scannable uygulaması bu anlamda başarılı bir seçenek. Yalnızca Android uygulamasına sahip Google Drive da benzer bir işlevsellik sunuyor. CamScanner (Android, iOS) ve Scanbot (iOS) da bu görev için diğer iki başarılı alternatif.

3. Yıldızları izleme

Bu işlevsellik, cihazınızı arttırılmış gerçeklik uygulamalarıyla kullanabileceğiniz birçok yoldan sadece biri. Android ve iOS platofrmu üzerinden SkyView gibi bir uygulamayı indirip cihazınızı gökyüzüne doğru tuttuğunuzda yıldızların, takımyıldızların ve daha birçok gök cisminin nerede olduklarını bir teleskop olmadan seçebiliyorsunuz. Wikitude (Android, iOS) ve Blippar (Android, iOS) da diğer alternatfiler.

Okuyucu Yorumları