Televizyonlarımız artık daha da parlak olacak: Mavi PHOLED içeren yeni OLED TV’ler yolda

OLED panellerinde kullanılacak yeni bir teknoloji olan Mavi PHOLED’in üretimine başlanıyor. Peki, bu yeni teknoloji ne işe yarayacak?

OLED TV'ler için yeni dönem: Mavi PHOLED devrimi geliyor

Televizyon panellerinin üretimi konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Gelen bilgilere göre panelin önemli ölçüde daha parlak görüntü üretmesini sağlayacak yeni OLED TV'ler yolda.

FlatpanelsHD tarafından bildirildiği üzere Universal Display (UDC - en büyük OLED malzeme üreticilerinden biri), 2024 yılı sonuna kadar en iyi 4K TV'lerde veya süper ayrıntılı monitörlerde görünebilecek fosforlu mavi yayıcıları ticarileştirmeyi hedeflediğini söylüyor.

Peki, bu ne anlama geliyor?

OLED ekranların temel bileşenleri kırmızı, yeşil ve mavi ışık yayan emitter, yani yayıcılardan oluşuyor. Şu an panel panel üreticileri tarafından 2 tür yayıcı kullanılıyor: Floresan ve fosforesan.

Fosforesans (PHOLED) yayıcılar yüzde 100'e kadar dahili ışık verimliliği sağlayabilirken, çok daha az parlak olan floresan muadilleri yalnızca yaklaşık yüzde 25 dahili verimlilik sağlayabilmekte. Kırmızı ve yeşil fosforesans yayıcılar bir süredir OLED panellerde kullanılıyor, ancak şimdiye kadar üreticiler kararlı mavi PHOLED yayıcılar üretmediler.

BOE, LG Display ve Samsung Display'in tedarikçisi olan UDC, birkaç yıldır mavi PHOLED'e geçmek için çalışıyordu ve şimdi nihayet merakla beklenen bu bileşen için üretim aşamasına yaklaşmış görünüyor.

Kore gazetesi ETNews'e göre, bu gelişme bu hafta başında Global Malzeme Parçaları Ekipman Teknoloji Fuarı'nda UDC'nin Universal Display Başkan Yardımcısı Mike Hack tarafından doğrulandı. Ancak bu yeni teknolojiyi görmemiz biraz zaman alacak gibi. Zira bilgilere göre bu aşamada mavi PHOLED için 2024 OLED TV'lerin üretimine zamanında hazır olup olmayacağına dair bir onay yok.