Terk edilmiş yerlerin gizemi! 108 yıllık terk edilmiş elektrik santrali

1912 yılından kalan bir elektrik santrali, terk edilmiş yerlerin gizemini merak edenler tarafından ziyaret ediliyor. 108 yıllık bu santral kontrol odası ve diğer odaları ile terk edilmiş yerlere meraklı kişileri ağırlıyor.

Dünyanın en büyük santraliydi

Kelenföld, Budapeşte'de bir mahalle. Buda'nın güneyindeki Bujbuda adlı ilçenin sınırları içinde yer alıyor. Bujbuda ise Budapeşte'nin en kalabalık ilçesi.

Kelenföld toplu konutları 1967-1983 yılları arasında işçiler tarafından inşa edilmişti. Kelenföld tren istasyonu ise, 2014 yılında açılan yeni metro hattı ile şehir merkezine ulaşımı kolaylaştırdı.

Bu haberin konusu ise, Kelenföld Santrali. 1912 yılında inşa edildiğinde Kelenföld Santrali, dünyanın en büyük elektrik üretim tesisi olmuştu. Şimdi ise Art Deco stildeki kontrol odası ve diğer bölümleri ise turistlerin ziyaret ettiği cazip bir eski bina.

Terk edilmiş yerlerin gizemini merak edip cazibesine kapılanlar bu eski elektrik santralini ziyaret ediyor ve fotoğraflıyor. Pataki Tamas de bu cazibeye kapılanlardan. Kelenföld Santrali'ni fotoğraflayan meraklı gezgin, fotoğrafları sosyal medya hesabında yayımlıyor. İşte o fotoğraflar...

63 YILDIR KAYIP OLAN ÇANTA BULUNDU! İŞTE İÇİNDEN ÇIKANLAR!

Okuyucu Yorumları