Tesla, 300.000'den fazla aracını, arka ışıklardaki hata nedeniyle geri çağırıyor

Tesla, Model 3 ve Model Y araçlardan oluşan 320.000'den fazla otomobilini geri çağırdı.

Tesla, 300.000'den fazla aracını geri çağırıyor

Reuters aracılığıyla bildirildiği üzere Tesla, 321.000'den fazla aracı, bazı araçların arka lambalarının yanlış yanmasına neden olan bir yazılım arızası nedeniyle geri çağırıyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) gönderilen bir dosyaya göre geri çağırma, bazı 2023 Model 3 araçları ve 2020 ile 2023 yılı arası Model Y araçlarını kapsıyor.

Tesla, "araç uyandırma işlemi sırasında yanlış arıza tespitlerine neden olabilecek" bir sorun nedeniyle aracın bir veya her iki tarafındaki arka lambaların "aralıklı olarak yanabileceğini" söylüyor. NHTSA, bunun karanlık koşullarda "çarpışma riskini artırabileceğini" söylüyor, ancak Tesla henüz bu sorunla ilgili herhangi bir yaralanma veya kaza raporu almadı. Tesla'nın geri çağırmalarının çoğunda olduğu gibi (Model 3'ün emniyet kemeri tokalarını etkileyen hariç), şirket sorunu kablosuz (OTA) bir yazılım güncellemesiyle çözüyor.

Bu, elektrikli araç üreticisinin bu yılki 19. geri çağırması olacak. Tesla, geçtiğimiz hafta, "düşük hızlı" çarpışmalarda ön yolcu hava yastığının yanlış açılmasına neden olabilecek ve ön koltukta küçük bir çocuk varsa potansiyel olarak yaralanmaya neden olabilecek bir sorun nedeniyle yaklaşık 30.000 Model X aracını geri çağırmıştı. Ayrıca, engebeli yollarda sürerken veya bir çukura çarptıktan sonra hidrolik direksiyon kaybına neden olabilecek bir sorun nedeniyle 40.000'den fazla Model X ve S aracı geri çağırdı.