Tesla'da yeni skandal: Çalışanlar, kamera kayıtlarını paylaşıyorlarmış

Tesla çalışanlarının, araçların kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri kendi aralarında paylaştığı ortaya çıktı. Bu olay, Tesla için yeni bir skandalın başlangıcı olabilir.

Tesla'da yeni skandal: Kamera kayıtlarını paylaşıyorlarmış

Tesla, yeni bir skandalla bir kez daha gündemde. Reuters'ın bildirdiğine göre bazı Tesla çalışanları, araç sahiplerinin araçlarında bulunan harici kameralar tarafından çekilen fotoğrafları ve videolarını birkaç yıl boyunca aralarında paylaştı. Eski çalışanlar, meslektaşlarının görüntüleri 2019 ile geçtiğimiz yıl arasındaki grup sohbetlerinde ve bire bir iletişimlerde paylaştığını söyledi.

Söylenilene göre bu videolardan biri, Tesla'nın bisikletli bir çocuğa çarpmadan önce yüksek hızda kullandığını gösteriyordu. Diğer görüntüler arasında bir araca doğru yürüyen çıplak bir adam gibi şeyler vardı. Eski çalışanlardan biri, “Onları gerçekten çamaşır yıkarken ve hatta samimi şeyler yaparken görebiliyorduk. Çocuklarını görebiliyorduk” dedi.

Çalışanların Tesla sahiplerinin garajlarında çekilmiş videoları da birbirlerine gönderdikleri söyleniyor. Bir videonun, 1977 James Bond filmi The Spy Who Loved Me'de görülen, beyaz Lotus Esprit’i gösterdiği bildiriliyor. Şans eseri, çalışanların garajda yakaladığı görüntülerin dolaşımda olduğunu da önerebilecek bir şekilde, Tesla CEO'su Elon Musk bu aracı on yıl önce satın aldı.

Eski çalışanlardan biri, görüntü paylaşma uygulamasının “dürüst olmak gerekirse bir mahremiyet ihlali olduğunu” söyledi ve ekledi: “Ve bu insanlara nasıl davrandıklarını gördükten sonra asla bir Tesla almayacağım konusunda her zaman şaka yaptım.

Tesla web sitesinde, üretilen her yeni aracın sekiz harici kamera ile donatıldığını söylüyor. Bunlar, Otomatik Pilot, Akıllı Çağırma ve Otomatik Park gibi özelliklerin düzgün çalışmasını destekliyor. Ayrıca bu kameralar, park halindeki bir Tesla'ya yaklaşan insanların ve şüpheli görünen diğer etkinliklerin görüntülerini yakalayan Sentry Mode gözetim sistemini de etkinleştiriyor.

Şirket, müşteri gizliliği bildiriminde, kamera sistemini kullanıcı gizliliğini korumak için tasarladığını belirtiyor. Sahipler, “filo öğrenimi” amacıyla kamera kayıtlarını Tesla ile paylaşmayı seçseler bile, bir kaza veya hava yastığının açılması gibi bir güvenlik olayı nedeniyle görüntüleri almadığı sürece “kamera kayıtları anonim kalır ve sizinle veya aracınızla bağlantılı değildir”. Yine de bir çalışan, Tesla veri etiketleyicilerinin yakalanan görüntülerin konumunu Google Haritalar'da görmesinin mümkün olduğunu söylüyor.

Ne yazık ki, Tesla'nın bu konuda yorum yapması için ulaşılabilecek bir iletişim departmanı bulunmuyor.