Tesla Cybertruck'tan Hummer'a: İşte, Merakla Beklenen 7 Elektrikli Kamyonet

Elektrikli kamyonetlerin hangileri yakında karşımıza çıkacak? Hangileri bize neler sunacak? İşte Tesla Cybertruck, Hummer ve diğerleri...

Tesla Cybertruck ve diğerleri

Dünya elektrikli otomobilleri tam olarak kabul etmiş değil, ancak üreticiler bunu pek sorun yapmıyor çünkü akıllarında bir başka fikir daha var: Elektrikli kamyonetler. Son zamanlarda popüler hale gelen bu araçlar, SUV'larla birlikte ailelerin ilgi odağı oldular.

Tesla'dan Hummer'a birçok üretici, elektrikli kamyonet üretme planlarını duyurdu. Bunların kaçının piyasaya sürüleceğini zaman gösterecek, ancak bizleri beklediğine inandığımız elektrikli kamyonetleri sıralamak istedik.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Listemizin tepesine olmayı hak eden Tesla Cybertruck'ın üç farklı türü olacak: Üç motorlu, dört tekerlekten çekişli model, çift motorlu AWD modeli ve tek motorlu, arkadan çekişli giriş modeli. Fiyatların 39.900 dolardan başlaması beklenirken, ilk kamyonların üretimine 2021 sonunda başlanacak.

GMC Hummer EV

GMC Hummer EV

Selefinin 10 sene önce ortadan kalkmasının ardından müthiş bir biçimde geri dönen araç, 1.000 beygir gücüne sahip olacak. Hantal tasarımın 640 km civarında menzil ile geleceğine inanılıyor.

Ford F-150 EV

Ford F-150 EV

Resmi adı henüz belli olmayan bu elektrikli canavarın F150 ile birçok ortak noktasının bulunacağına inanılıyor. Ocak 2019'da Ford'un elektrikli bir F-150 üretmeyi planladığını açıkladığından beri sessizlik sürüyor. Ancak 2020'de yeni bilgiler geleceğinden eminiz.

Rivian R1T

Rivian R1T

Yaklaşık olarak bir Honda Ridgeline boyutlarındaki R1T'nin üst modeli, bir şarj ile yaklaşık 640 km yol gidebilecek. Firma, R1T'de günlük olarak kullanılabilen bir EV pickup ile off road'a hazır bir araç arasında dengeyi kurduğuna inanıyor. R1T'nin üretimine bu sene başlanacağı söyleniyor.

Bollinger B2

Bollinger B2

B1 SUV'un pickup sürümü olan Bollinger B2'nin fiyatı 125.000 dolardan başlasa da aslında temellere dönmeyi amaçlıyor. İlk olarak 2017'de ortaya çıkan aracın 60 kWh ve 100kWh pil seçeneklerinin olacağı söylenmişti. Ancak nisan ayında B2 chassis cab sürümü için 120 kWh ve 180 kWh pil seçeneklerinin sunulacağı ortaya çıktı. Neyse ki bu yeni pil kapasiteleri, B2'leri 320 km menziline ulaştırabilecek.

Nikola Badger

Nikola Badger

Nikola Badger, hidrojenle beslenen yakıt hücresi sistemini ilginç teknik özelliklerle buluşturuyor. Nikola'ya göre göre 906 tepe beygir gücüne sahip araç, kulağa inanması zor gelen 960 km'lik bir menzil sunuyor. Bunun 480 km'sinin sadece pil gücünden geleceği belirtiliyor. Bununla birlikte hidrojen yakıtı alt yapısının EV şarj alt yapısından bile geride olduğu bir gerçek. Bu nedenle Nikola, ABD'de 700 hidrojen yakın istasyonu açacağını söylüyor.

Lordstown Endurance

Lordstown Endurance

Elektrikli kamyonet alanında yeni bir isim olan Lordstown Motors'un Endurance planları hakkında çok şey bilmiyoruz. Bildiğimiz ve en çok öne çıkan ayrıntı, aracın tekerlek içi motorlarla yol alacağı.

Endurance için ön siparişler, 52.500 dolardan açılmış durumda. İlk araçların Ocak 2021'de sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.