Tesla'nın sürpriz kablosuz şarj cihazı FreePower geliyor; ama korkunç bir fiyatla...

Tesla, bir kez daha sürpriz bir cihazla hayranlarının karşısına çıkıyor: FreePower isimli kablosuz şarj cihazı, özelliklerinden çok korkunç fiyatıyla dikkat çekiyor.

Tesla'nın korkunç fiyatlı kablosuz şarj cihazı geliyor

Elon Musk'ın Tesla'sı, bir kez daha beklenmedik bir cihazla karşımızda... Şirket, 300 dolarlık bir şarj cihazını piyasa sürüyor. Bu şarj cihazının, Apple’ın hiç piyasaya sürülmeyen AirPower şarj cihazında yer alan özelliklerden bazılarına sahip olduğu görülüyor.

AirPower konsepti basitti: Şarj eden alanın tam yerini bulmak için uğraşmadan üç adede kadar cihazı kablosuz olarak şarj edebilen bir mat üretmek... 2017'de Apple'dan böyle bir şarj cihazı bekleniyordu ancak bekleyiş uzadı, daha fazla uzadı ve Apple 2019’da projeyi resmi olarak iptal etti. Apple, o sırada yaptığı açıklamada, "uzun uğraşlar sonucunda AirPower'ın yüksek standartlarımıza ulaşamayacağı sonucuna vardık ve projeyi iptal ettik" demişti.

Tesla, piyasada zaten olan bazı kablosuz şarj teknolojilerini kullanarak AirPower benzeri bir ürünle karşımıza çıkıyor. Özellikleri tam da Apple'ın konseptinden beklenildiği gibi: Herhangi bir noktasına cep telefonunu bıraktığınızda 15W kablosuz şarj gücü elde ediyorsunuz. Yüzey üzerinde kaydırdığınızda bile şarj kesilmiyor.

Kablosuz şarj ihtiyacına pratik bir çözüm olsa da, Tesla’nın FreePower olarak adlandırdığı bu ürün Apple Watch şarj etmek için kullanılamıyor. Yeni şarj cihazı sadece Qi standardını kullanıyor, oysa Apple Watch için MagSafe şarj standardı gerekiyor.

Her ne kadar teknolojiyi icat etmemiş olsa da, Tesla bu yeni ürüne 300 dolar gibi korkunç bir fiyat koymuş durumda. Şirketin neden böylesine bir fiyat strateji belirlediği tam olarak anlaşılabilir değil. Şu anda ön talep toplanıyor ve kablosuz şarj cihazlarının Şubat ayında satılmaya başlanacağı belirtiliyor.