Yeni bir Tesla otomobil alacaklara kötü haber: şirket, mobil bağlayıcı paketini artık ücretsiz vermiyor

Samsung ve Apple gibi telefon devlerinin şarj cihazlarını kutudan çıkarttığını biliyoruz. Ama şimdi bambaşka bir şirket, yani Tesla da benzer bir yola girerek Mobil Bağlayıcı paketini araç satışları ile ücretsiz vermeyi bıraktı...

Yeni bir Tesla otomobil alacaklara kötü haber

Tesla, yeni araç siparişleriyle birlikte ücretsiz bir Mobil Bağlayıcı Şarj Paketi vermeyi durdurdu. Değişiklik ilk olarak Twitter kullanıcısı Tesla_Adri tarafından fark edildi ve daha sonra CEO Elon Musk tarafından doğrulandı. 275 dolar fiyatına sahip olan aksesuar, Tesla'nızı bir duvar prizine bağlamanıza ve bir saatlik şarjdan sonra yaklaşık dört veya beş kilometre daha gidebilmenize imkan tanıyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, yatırımcı Sawyer Merritt tarafından daha geniş çapta paylaşıldıktan sonra haberler hakkında yorum yapan birine yanıt verdi: "Kullanım istatistikleri çok düşüktü, bu yüzden israf gibi görünüyordu" dedi. Küçük bir artı olarak, mobil bağlantı kitiyle daha fazla fiş adaptörü ekleyeceğiz."

Musk daha sonra Tesla'nın mobil bağlayıcısının fiyatını 200 dolara indirerek aksesuarı yeni bir aracın yanında sipariş etmeyi kolaylaştıracağını tweet'ledi. Ayrıca Tesla'nızı şirketin Süper Şarj Cihazlarından birinde veya evinizde kurulu bir Tesla Priz Bağlantısı ile şarj etmek için bir adaptöre ihtiyacınız olmadığını da not etti. Şu anda, şarj paketi Tesla web sitesinde stokta yok olarak listeleniyor.

Electrek'in belirttiği üzer, Tesla ile defa bir şarj kablosunu satış paketinden çıkartmıyor. Şirket eskiden her yeni araç ile hem Seviye 1 hem de Seviye 2 bağlantıları veriyordu, ancak daha sonra Seviye 2 adaptörlerin verilmesini durdurdu…