Tesla otomobiller, en önemli silahlarından birini kaybediyor

Tesla, otomobillerini pazarlarken ballandıra ballandıra anlattığı özelliklerinden birine veda etmeye hazırlanıyor. Tesla'larda artık bu özellik olmayabilir.

Tesla otomobiller, en önemli silahlarından birini kaybediyor

Tesla, uzun menzilli elektrikli SUV modeli olan Model X araçlarının en azından bazı yeni teslimatlarında Steam desteğinden vazgeçiyor olabilir. En azından şirket tarafından gönderilen ve yeni Model X teslimatını bekleyen bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşılan bir mesaj buna işaret ediyor.

Tesla’nın mesajı, müşteriyle Model X’teki oyun bilgisayarını “güncellemekte olduklarını” ve “Steam oyunlarını oynatamayacağını” belirtiyor. Mesaj, müşterinin teslimatı onaylaması istenen bir tuşla sonlanıyor.

Diğer Tesla modellerinin bu durumdan nasıl etkileneceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca, otomobil üreticisinin mevcut sahiplerin araçlarından Steam’i bir yazılım güncellemesiyle kaldırmayı planladığına dair herhangi bir işaret de bulunmuyor. Ancak Tesla’nın diğer bazı modellerde de Steam desteğini kaldırmaya yönelik bir eğilim gösterdiği anlaşılıyor.

Örneğin, Cybertruck’ta Steam bulunmuyor ve Tesla, en çok satan Model Y ve Model 3 araçlarında daha yeni ve gelişmiş AMD Ryzen işlemciler bulunmasına rağmen oyun platformunu bu modellere getirip getirmeyeceğini açıklamadı. Ayrıca şirket, yıllar içinde Sonic the Hedgehog gibi bazı oyunları da araçlarından kaldırdı.

Tesla CEO’su Elon Musk, başlangıçta Steam’i güçlü bir satış noktası olarak göstermiş ve yeni GPU’nun Cyberpunk 2077 gibi üst düzey oyunları oynatabileceğini söylemişti. Steam, 2022 yılında yeniden tasarlanan Model S ve Model X’in güncellenmiş versiyonlarında piyasaya sürüldü. İlk 2021 modellerinde ise Steam destekli oyunlar için yeterli RAM bulunmadığı için Steam yer almıyordu. Musk, bir yenilemenin mümkün olacağını ancak bunun ücretsiz olmayacağını söylemişti.