Tesla Roadster geliyor: 0'dan 100'e 1 saniyenin altında çıkacak

Tesla CEO'su Elon Musk, X'ten yaptığı bir paylaşım ile Tesla Roadster'ın 2025'te piyasaya sürüleceğini duyurdu. Ayrıca aracın 0'dan yüze hızlanma süresi ile ağızları açık bıraktı.

Tesla Roadster geliyor: 0'dan 100'e 1 saniyenin altında çıkacak

Elon Musk Tesla Roadster'ın bu kez gerçekten geleceğini resmi olarak tekrarladı. Tesla'nın CEO'su sosyal medya platformu X'te yine iş başındaydı. Musk, şirketin sürekli ertelenen elektrikli spor otomobili ikinci nesil Roadster hakkında, nihayet önümüzdeki yıl sevkiyata başlanacağı da dahil olmak üzere birçok önemli iddiada bulundu.

Daha önce Roadster'ın çıkışına bir yıl kaldığı defalarca kez söylendi. Sportif elektrikli araç 2017 yılında bir Tesla Semi etkinliği sırasında sürpriz bir şekilde görücüye çıktığında Musk, 2020 yılında satışa sunulacağını söylemişti. O yıl geldiğinde, otomobilin "12 ila 18 ay" içinde üretime gireceğini söyledi, ancak bu pandeminin başlangıcı nedeniyle anlaşılabilir bir durumdu. Ardından 2021'de tarihi tekrar 2023'e erteledi. Geçen yıl ise 2024'e kadar ertelendi ve şimdi bu tarih gelecek yıl olarak güncellendi.

Tabii ki Musk'ın Roadster hakkında paylaşmak istediklerinin hepsi bu kadar değildi. Ayrıca, eğer piyasaya çıkarsa sürücülerin elektrikli araçtan neler bekleyebilecekleri konusunda da bazı bilgiler paylaştı.

Musk, X'ten yaptığı paylaşımda "Bu gece, yeni Tesla Roadster'ın tasarım hedeflerini radikal bir şekilde artırdık, bunun gibi başka bir araba asla olmayacak, tabii buna araba demek mümkünse" dedi.

Musk, bir dizi gönderide elektrikli aracın artık bir Tesla ve SpaceX ortak üretimi olacağını açıkladı. Ayrıca, tasarım çalışmalarının tamamlandığını ve bitmiş aracın yıl sonundan önce tanıtılabileceğini öne sürdü. Ancak hepsi bu kadar değildi. Ayrıca yeni Roadster'ın sıfırdan saatte 60 kilometre hıza bir saniyenin altında çıkacağını iddia etti. Eğer doğruysa, bu Tesla'nın bir sonraki modelini, mevcut rekorun sahibi McMurtry Spéirling'e neredeyse yarım saniye fark atarak dünyanın en hızlı hızlanan seri üretim aracı yapacak.