Ford ve GM'den sonra, Volkswagen de Tesla'nın şarj standardını seçtiğini duyurdu

Volkswagen, elektrikli otomobillerinde Tesla'nın şarj teknolojisini kullanmayı planlıyor. Eğer anlaşma sağlanırsa, Ford ve General Motors gibi, Volkswagen de 2025'ten itibaren NACS şarj standardını kullanacak.

Volkswagen de Tesla'nın yolunu şeçti

Otomobil üreticilerinin CCS'yi terk etmek ve gelecekteki elektrikli araçlarda Tesla'nın NACS şarj standardını kullanmak için sıraya girdiğini düşünüyorsanız, yanılmıyorsunuz. Ford ve General Motors gibi bazı yüksek profilli otomobil üreticileri, 2025'ten itibaren gelecekteki elektrikli araçlar için Tesla'nın şarj konektörünü kullanmak üzere anlaşmalar yaptıklarını zaten duyurmuştu.

Tesla, GM ve Ford, Kuzey Amerika'daki elektrikli araç satıcıları arasında ilk üçü oluşturuyor. Ve şimdi dördüncülüğü kovalayan Volkswagen de NACS standardına geçiyor.

Konu hakkında VW yönetim kurulundan Michael Steiner yaptığı açıklamada, "Kuzey Amerikalı müşterilerimiz için ek şarj altyapısına erişimi memnuniyetle karşılıyoruz ve her zaman açık standartlar ve sorunsuz birlikte çalışabilirlik yoluyla şarj deneyimini iyileştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Volkswagen'in sadece Volkswagen markası yerine bir şirket olarak standardı benimsemesi, NACS'ı Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini ve Porsche gibi büyük isimlere de getirecek demektir. Tüm bu elektrikli araçlar, şarj teknolojisini kullanmaya başladıklarında sadece NACS'den faydalanmakla kalmayacak, aynı zamanda 2024'e kadar bir CCS - NACS adaptörü aracılığıyla Süper Şarj ağına da erişebilecekler.

Kuzey Amerika'da NACS'ı benimsemeyen en büyük şirketler hala Kia, Jeep ve Dodge gibi markaları elinde bulunduran Hyundai ve Stellantis. Toyota ve Nissan da standardı halen NACS'yi benimsemiş değil, ancak her ikisi için de anlaşmaların kapıda olduğuna dair söylentiler var.