Eğer siz de Tesla'nın henüz üretilmeyen Semi kamyonlarından birini almak istiyorsanız, elinizi cebinize atma vakti geldi

Tesla'nın 2017'de tanıttığı ve henüz üretim aşamasında olmadığı bilinen elektrikli Semi kamyonları, satın almak isteyenler için ilk büyük adımı attı...

Tesla, elektrikli kamyonu Semi için rezervasyonları açtığını duyurdu

Tesla, duyurulmasından beş yıl sonra, 2023'te üretime geçmesi planlanan tamamen elektrikli Semi kamyonu için rezervasyonları başlattı.

Şirketin web sitesinde, önce 5.000 ABD Doları, ardından 10 gün içinde 15.000 ABD Doları ödeyerek rezervasyon yaptırmak artık mümkün. Ancak bu rezervasyon kendi uyarısı ile geliyor: Görünene göre 5 bin dolar iade edilebilir, ancak 20 bin dolar iade edilemez.

2017'de fütürist bir konsept ve etkileyici özelliklerle duyurulan Tesla Semi ile ilgili pek çok şey, sıkı takipçiler dışındakiler tarafından artık unutulmuş olabilir. Şirket, kamyonun arka akslardaki dört bağımsız motorla çalıştırılacağını, 20 saniyede 0-100kmph hıza çıkacağını ve 500 veya 800 kilometrelik bir menzile sahip olacağını söylüyor. Fiyatlar 150.000 dolardan başlıyor ve Walmart ve FedEx gibi işletmelerden şimdiden pek çok sipariş alındı.

2017'de duyurulmasından bu yana Tesla, Semi’nin üretimiyle uğraşıyor. Diğer EV'lerinde üretimi ne kadar hızlı ölçeklendirmeyi başardığı düşünüldüğünde bu zorluk anlaşılabilir. Şu anda kamyonun önümüzdeki yıl üretime girmesi planlanıyor, ancak daha fazla gecikme ve hatta teknik özellik değişiklikleri yapılması şaşırtıcı olmaz.

Yine de, bu duyuru ile beraber Tesla'nın henüz var olmayan ürünler için depozito yatırmaya teşvik ederek müşterilerden nakit akışı yaratma konusundaki inanılmaz yeteneği bir kez daha görülüyor. Tabii ki bu yöntem daha sonra diğer EV üreticileri tarafından da kullanıldı. Bu ücretli rezervasyonları, temel olarak şirketin hayranlardan faizsiz kredi almasının bir yolu olarak tanımlayabiliriz. Yani Semi, üretime çok yakın olmasa bile, şimdiden şirket için gelir ve kaynak yaratmayı başarıyor.