Tesla’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor, kötü haberler gelmeye devam ediyor

Tesla, tüm Dünya’yı etkileyen ekonomik sorunlar karşısında yeni işten çıkartmalara imzasını atmaya hazırlanıyor.

Tesla’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor

Tesla'nın daha fazla çalışanını işten çıkarmayı ve işe alımları dondurmayı planladığı bildirildi. Electrek’in haberine göre, şirket işe alımları zaten durdurmuş durumda ve 2023'ün ilk çeyreğinde bazı çalışanları ile yollarını ayıracak.

İşten çıkarmaların ve işe alımların dondurulmasının boyutu henüz net değil. Ancak Tesla’nın üretim tesislerinde çalışanların sayısını artırmaya çalıştığı biliniyor. Raporlar, şirketin önümüzdeki günlerde Meksika'da yeni bir Gigafactory kurma planlarını açıklayacağını gösteriyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, Haziran ayında Tesla'nın önümüzdeki birkaç ay içinde çalışan sayısında yüzde 3,5'lik net bir azalma göreceğini söylemişti. Bu açıklama ile birlikte yaşanan bir dizi işten çıkarmanın, otopilot ekibinden yüzlerce işçi de dahil olmak üzere maaşlı çalışanlara odaklandığı iddia edilmişti.

Tesla, geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda elektrikli araç teslim etmesine rağmen hisse senedi fiyatı bu yıl yaklaşık yüzde 65 ve yalnızca bu ay yüzde 22 oranında düştü.

Ekonomik yavaşlama herkesi vuruyor

Diğer işletmeler gibi Tesla da son birkaç aydır ekonomik yavaşlama ile uğraşıyor. Bununla birlikte, Musk'ın Twitter'ı satın alması da ünlü milyarder açısından çok iyi olmadı.

Bazı Tesla yatırımcıları, Musk'ın Twitter ile meşgul olmasından ve dikkatini otomobil üreticisinden uzaklaştırarak hisselerini satmasından endişe duyuyorlar.

Diğer birçok teknoloji ve otomotiv şirketi de, geniş bir pazar gerilemesi ve durgunluk korkusu nedeniyle bu yıl işten çıkarmalar gerçekleştirdi veya işe alımları dondurdu. Bunların arasında Rivian, Stellantis, Meta, Apple, Amazon, Snap, Roku ve Peloton da bulunuyor.