Daha önce kimsenin başaramadığını 13 yaşındaki çocuk başardı

NES'te yayınlanmasından 34 yıl sonra, Blue Scuti adlı 13 yaşındaki çocuk Tetris'in sonuna ulaşan ilk insan olmayı başararak adını tarihe yazdırdı.

Daha önce kimsenin başaramadığını 13 yaşındaki çocuk başardı

13 yaşındaki bir çocuk, orijinal NES üzerinde Tetris'i yenerek toplam skor, ulaşılan seviye ve toplam satır sayısı açısından bunu başaran ilk kişi oldu.

404 Media tarafından aktarıldığı üzere, 13 yaşındaki Tetris oyuncusu Blue Scuti, efsanevi oyun için oyunun bittiği anlamına gelen "kill screen"e ulaşan ilk insan oldu; bu başarıya daha önce sadece yapay zeka tarafından ulaşılabilmişti. Aralık 2021'de Tetris yarışmalarına katılmaya başlayan ve 2023 yılı boyunca birkaç turnuvada birincilik kazanan Blue Scuti, 2 Ocak'ta YouTube kanalında bu başarıya ulaştığını gösteren bir video yayınladı.

Oyuncu, yaklaşık 38 dakika aralıksız oynadıktan sonra oyunu çökertmeyi başardı; nihayetinde ekran dondu ve müzik bitmeyen sonsuz bir notada takılıp kaldı. Blue Scuti, " rolling" adlı bir NES kumanda tutma tekniğini kullanıyor. NES kumandasının D-pad'ine olabildiğince hızlı dokunmanın daha önceki en popüler yöntemi olan "hyper tapping" yerine, "rolling" tekniğinde oyuncular parmaklarını NES kumandasının alt kısmı boyunca kaydırarak bu ivmeyi kumandayı diğer ellerine doğru yuvarlamak için kullanıyor ve bu sırada D-pad'e basıyorlar. Bu yeni oyun yöntemi, yarışmacıların D-pad'e saniyede en az 20 kez basmalarını sağlıyor. Bu teknik rekabetçi Tetris oyununda devrim yarattı ve Blue Scuti'nin dünya rekorunu kırmasını sağladı.