TikTok da Netflix'in yaptığını yapıyor; oyun dünyasına giriş yapmaya hazırlanıyor

Bir süre önce oyun dünyasına sağlam bir adım atan Netflix, görünüşe bakılırsa TikTok'a da ilham verdi: Sosyal medya devi, gözünü oyunlara dikti!

Netflix'in yaptığını, şimdi de TikTok yapıyor

Sızdırılan son haberlere göre TikTok, Netflix'i takip ederek mobil oyun işine giriyor. Kaynaklar, bu yeni özelliğin Vietnam’da test edilmekte olduğunu söylüyor. TikTok bu hareketle gelirini artırmayı ve milyarlarca aktif kullanıcısının uygulamasının içinde daha fazla zaman geçirmesini sağlamayı hedefliyor.

TikTok'un bu hamlesi, Netflix'in müşterilere özel mobil oyunlar girişimine benziyor. Ancak oyun dünyasına geçiş, TikTok için Disney gibi rakip hizmetlere üye kaybeden Netflix için olduğu kadar acil değil. Bu yüzden kısa zamanda TikTok oyunlarının karşımıza çıkmasını beklememekte yarar var.

Vietnam’ın test alanı olarak seçilmesinin nedeninin vatandaşlarının %70 ‘inin 35 yaşın altına olması ve bu yaş aralığının TikTok’un hedef kitlesi olması. Kaynaklar, oyunların diğer güneydoğu Asya ülkelerine de gelebileceğini söylüyor.

Oyunlar HTML5 teknolojisini kullanıyor, yani eğer TikTok isterse hem cep telefonları hem de masaüstü bilgisayarlarda oynanabilecek.