TikTok, şimdi de Instagram'a rakip olmaya hazırlanıyor

TikTok galaksiyi ve nebulaları dans videoları paylaşarak fethetme planını büyütüyor. Sosyal medya devi, bu hedefine daha hızlı ulaşmak için şimdi de Instagram benzeri bir uygulama yayınlamaya hazırlanıyor.

TikTok, şimdi de Instagram'a rakip olmaya hazırlanıyor

TikTok'un gençleri etkisi altına almasına, pek çok devlet büyük tepki gösteriyor. Dans videoları paylaşarak başlayan yolculuğunda gençlerin okuma/öğrenme/sorgulama yetilerine zarar veren bir zaman hırsızına dönüştüğü iddia edilen TikTok'un ülkelerinde kullanılmasına yasak getirmek isteyen devletlerin sayısı hiç az değil. Ancak TikTok'un durmaya niyeti yok ve şimdi de Instagram benzeri bir uygulamayla, kullanıcı sayısını artırmanın planını yapıyor.

TikTok, Instagram'ın tahtını ele geçirmek için yeni bir fotoğraf paylaşım uygulaması yayınlamayı planlıyor. Kullanıcılara gönderilen bir bildirimde TikTok, TikTok Notes adı verilen "fotoğraf gönderileri için yeni bir uygulamanın" yakında hayata geçeceğini duyurdu.

Bildirime göre mevcut veya gelecekteki tüm TikTok fotoğraf gönderileri TikTok Notes üzerinde yayınlanacak. Ancak dileyen kullanıcılar bu seçeneği iptal ederek TikTok üzerinde paylaşım yapmaya devam edebilecek.

Yeni photo.tiktok.com URL'si henüz kullanımda olmasa da, TikTok Notes uygulamasında bir gönderi açma istemiyle kısa süreliğine çevrimiçi göründü. Sitede yer alan görsele bakılırsa fotoğrafınızın yanına başlık da yazabileceksiniz gibi görünüyor.

Çok hızlı büyüyen ve çok aktif kullanıcılara sahip olan TikTok, kullanıcı kitlesinin büyük kısmı gençlerden oluştuğu için önümüzdeki süreçte, bugün platformu kullanan gençlerin aşina olup kullanmaya devam edeceği bir ekosisteme sahip olabilir. Kullanıcı yaş ortalaması giderek büyüyen Meta ise gençleri kendine çekmek için her gün yeni çözümler üretmeye çalışıyor. TikTok, yeni fotoğraf uygulamasıyla, fotoğraf paylaşımı için Instagram'ı açan mevcut kullanıcılarının bir çoğunu Instagram kullanımını unutmaya teşvik edebilir, bu da Instagram için sonun başlangıcı anlamına gelebilir.