Elon Musk, Twitter’ı TikTok'a benzetmek istediğini söyledi; Çinli WeChat'i övdü

Elon Musk, Twitter çalışanları ile yaptığı görüşmede platformu hangi iki hizmete benzetmeleri gerektiğini açıkladı: WeChat ve TikTok...

Elon Musk, Twitter’ı TikTok gibi yapmak istiyor

Elon Musk, daha önce açıklandığı gibi, dün Twitter çalışanlarının sorularını yanıtladı. Bu görüşmede Musk, şirketin 1 milyar kullanıcı hedefine ulaşmak istiyorsa WeChat ve TikTok gibi olması gerektiğini söyledi.

Twitter'ın kullanıcı tabanını nasıl büyütebileceği ve katılımı nasıl artırabileceği sorulduğunda Musk, uygulamanın daha fazla fayda sunması ve "insanların çok eğlenmesini ve bilgilendirilmesini" sağlaması gerektiği yanıtını verdi. Sosyal medyayı ödemeler, oyunlar ve hatta taksi çağırma ile birleştiren Çinli uygulama WeChat’i de örnek gösterdi.

Musk, sanal olarak gerçekleştirilen toplantıda “Çin dışında WeChat’e eşdeğer bir program yok" dedi ve devam etti: "Çinliler temelde WeChat'te yaşıyor. Bunun aynısını yapabilirsek, Twitter ile büyük bir başarı elde edebiliriz.

TikTok'un algoritmasını "sıkıcı" olmadığı için öven CEO, "Twitter'ı aynı şekilde ilginç hale getirebiliriz" diyor. Twitter'ın haberleri ortaya çıkarmada daha iyi olmasına özellikle vurgu yaptı: "Bence Twitter, insanları ciddi sorunlar hakkında bilgilendirme konusunda çok daha iyi olabilir."

Toplantı sırasında Musk, Twitter'ın aboneliklere ve ödemelere daha fazla dayanmasını istediğini de yineleyerek insanların doğrulanmak için ödeme yapması gerektiğini öne sürdü. Hatta ironik bir mesaj yazan bir Twitter kullanıcısının tweet’ine bir ironi etiketi koyma imkanına sahip olması gerektiğini de belirtti. Böylece, yanlış anlamaların önüne geçilebilir.

Ayrıca, botlara ve istenmeyen e-postalara son vermek istediğiyle ilgili daha önceki yorumlarını tekrarlayarak, “Bir trol ordusuna sahip olmak çok daha pahalı olmalı."

Tesla CEO'su daha önce, Twitter’ı bot sorunuyla başa çıkamazsa anlaşmayı iptal etmekle tehdit etmişti.