Titanic tartışmasına son noktayı yönetmen Cameron koydu; Jack'in neden ölmek zorunda olduğunu açıkladı

Titanic filminde Jack'in gerçekten ölmesi gerekiyor muydu? Yönetmen James Cameron, tartışmalara son noktayı koymak için yaptırdığı bilimsel araştırmanın sonucunu açıkladı.

Titanic tartışmasında son nokta: "Jack ölmek zorundaydı"

Yönetmen James Cameron, bilimsel bir çalışma yürüttüğünü ve en sonunda Jack'in Titanic filminin sonunda ölmek zorunda olduğunu kanıtladığını söylüyor.

Filmde, ana karakterler Jack ve Rose, filme adını veren Titanik gemisi Atlantik Okyanusu'nda batarken hayatta kalmak için mücadele ediyor. Gemi batarken geminin bir parçasına tutunurlar ancak bu parçanın üzerinde iki kişi için yeterli alan yoktur.

İkisi kendilerini soğuk okyanusta boğulmaktan ve hipotermiden kurtarmak için bu kopmuş parçaya tutunurken Jack, Rose'un hayatta kalmasının tek yolunun Rose’un kapının üzerine çıkması ve kendisinin suya girerek kapının yüzmesini sağlaması olduğuna karar verir. Böylelikle Rose hayatta kalırken, Jack ise hayatını kaybeder.

Yıllar geçtikçe, insanlar Rose biraz kenara çekilse aslında her ikisi için de bolca yer olduğu konusunda bir tahmin yürütmeye başladı. Konu, bir Mythbusters (Efsane Avcıları) bölümünün de konusu oldu ve ekip, can yeleğini parçanın altına bağlasalardı kurtarılacak kadar uzun süre suyun üzerinde kalabilecekleri sonucuna vardı.

Mythbusters, “Jack'in niyeti ne kadar asil olursa olsun, bazen sağduyu yiğitliğin daha önemli bir parçasıdır” dedi ve ekledi: “Öğrendiğimiz her şeye göre, bence Jack'in ölümü gereksizdi.

Rose'u canlandıran Kate Winslet de 2016'da kayıt altına alınan bir görüşmede Jimmy Kimmel'e “Bence gerçekten sığabilirdir” demişti.

Ancak, James Cameron konuyu burada bırakmadı. Yönetmen, hikaye fedakarlıkla ilgili olduğu için “Jack'in ölmesi gerektiğini” açıkça belirtmenin yanı sıra, kendisinin ve bir ekibin bilimsel bir analiz yaptığını söyledi.

Cameron, Postmedia'ya “Bütün bu şeyi bir kenara bırakmak ve bu tartışmanın kalbine kesin olarak bir kazık saplamak için bilimsel bir çalışma yaptık” derken, Şubat ayında yayınlanacak bir haber için bir hipotermi uzmanıyla adli tıp incelemesi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Haber kaynağına “Kate ve Leo'nun vücut kütleleri aynı olan iki dublörü aldık ve üzerlerine ve içlerine sensörler yerleştirdik ve buzlu suya koyduk ve çeşitli yöntemlerle hayatta kalıp kalamayacaklarını test ettik ve cevap şuydu, ikisinin birden hayatta kalması mümkün değildi” dedi ve ekledi: “Sadece biri hayatta kalabilirdi.