Tom Cruise "TV'nizi Hemen Düzeltin" Diyor

Ünlü aktör Tom Cruise, TV ayarlarınızı yanlış yaptığınızı düşünüyor, özellikle bir ayara dikkat çekiyor ve hemen düzeltmenizi istiyor!

Tom Cruise "TV'nizi düzeltin" diyor

Görünene göre ünlü aktör Tom Cruise, televizyonunuzun ayarlarını düzgün yapmadığınızdan endişeleniyor ve bu hatalı ayarların, filmlerde kendisini en iyi şekilde izlemenizi engellediğini düşünüyor. Üstelik bu konuda haklı olabilir.

Cruise, Mission Impossible: Fallout yönetmeni Christopher McQuarrie ile yaptığı bir yayında, hareket yumuşatmaya dikkat çekti. Hareket yumuşatma, teknik olarak, "pembe dizi etkisi" olarak biliniyor.

Ancak bu etkiye ne isim verirseniz verin, temel olarak televizyonunuzun sahneler (frame) arasındaki boşlukları doldurarak daha az hareket bulanıklığı ile daha yumuşak bir video oluşturmasını sağlıyor. Ne yazık ki hareket yumuşatma özelliği spor izlerken çok iyi olsa da, filmlerin daha kötü görünmelerine sebep oluyor.

Cruise ve McQuarrie, hareket yumuşatmaya karşı yayınlarını Top Gun: Maverick setinde yaptı. Konuşma hafif başlasa da kısa bir süre sonra Cruise ciddileşerek, hareket yumuşatmanın filmleri ne kadar kötüleştirdiğini açıklıyor.

Ara değerlemenin ne olduğunu ve ne yaptığını anlatan Cruise, çoğu yeni televizyonun varsayılan olarak bu özelliği aktif halde sunulduğunu belirtiyor. Daha sonra da McQuarrie gerçekten "hareket yumuşatmayı kapama" aramasını Google üzerinde nasıl yapabileceğinizi anlatıyor.

Ayrıca bu özelliğe karşı olan tek isimler Cruise ve McQaurrie değil. Rian Johnson, Edgar Wright ve Chris Nolan da daha önce bu özelliğe karşı seslerini yükseltmişlerdi.

Okuyucu Yorumları