Tom Hanks, yapay zeka ile oluşturulan deepfake görüntüsünün kullanıldığı reklama ateş püskürdü

Bir diş sigortası reklamında Tom Hanks'in deepfake'inin kullanıldığı ortaya çıktı. Tom Hanks Instagram'da bir açıklama yayınlayarak video ile hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Tom Hanks, deepfake'inin kullanılarak yapılan reklama ateş püskürdü

Bir reklamcının, aktörün izni olmadan diş sigortalarını tanıtmak için Tom Hanks'in deepfake'ini kullandığı ortaya çıktı. Hanks, Instagram'da bir uyarı paylaşarak takipçilerini yapay zeka tarafından oluşturulan ve hiçbir ilgisi olmadığını yazdığı video hakkında uyardı.

Hanks daha geçen bahar The Adam Buxton Podcast'e katılarak yapay zeka ve deepfake'lerin hem sanatsal hem de yasal zorluklar yarattığını söylemişti. Ayrıca kendisinin 32 yaşında olan bir yapay zeka versiyonunu kullanarak tüm bir film serisinin yapılabileceği varsayımsal bir senaryodan bahsetti. Belki de olacakları teyit edercesine, rahatsız edici diş sigortası reklamı Hanks'i oldukça genç gösteriyor.

Yapay zekanın ünlülerin mirasından yararlanmak için kullanılması şimdiden etik bir sorun haline geldi. Daha bu hafta sonu Robin Williams'ın kızı Zelda Williams, Instagram'da SAG'ın yapay zekaya karşı mücadelesini destekleyen bir paylaşım yaptı.

Hanks Nisan ayında verdiği röportajda, 2000'li yılların başında aktörün CGI versiyonunun rol aldığı Kutup Ekspresi filminden bu yana konunun radarında olduğunu söyledi. Hanks, Buxton'a "ilk kez büyük miktarda kendi verimizin bir bilgisayarda kilitli olduğu bir film yaptık" dedi.