Toshiba'dan dünyanın ilk çift kamera modülü!

Cep telefonlarındaki kameralara adeta çağ atlatan yenilik, CES 2014'te ortaya çıktı...

Cep telefonunda bir ilk!

Toshiba, ceplere, tabletlerle ve diğer mobil cihazlara yönelik dünyanın ilk çift kamera modülünü Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda tanıttı.

Toshiba'nın 4K ekranlı laptop'larının ardından bu kez mobil cihazların aynı anda fotoğraf çekip, derinlik bilgisi toplamasına olanak tanıyacak olan dünyanın ilk çift kamera modülünü ortaya çıkardı. Firma, yeni kamera modülü TCM9518MD'yi üreticilere onu test etmeleri için göndermiş bulunuyor. Basın duyurusuna göre çift kamera ve LSI yongasının birleşimi, elde edilen derinlik verilerinin işlenmesi sayesinde yüksek derecede odaklı görüntüler ortaya çıkarmaya yardımcı olacak. LSI yongası, fotoğraftaki nesnelerin derinliklerini ölçerek onlara derinlik verisi atayabiliyor.

Toshiba'ya göre bu yeni "sayısal" kamera, standart kameralara kıyasla bir çok yeni olanak ortaya çıkaracak. Bunlar arasında tekrar odaklanma, odak noktasını kaldırma, sahnedeki nesneleri vurgulayabilme ve düzenleyebilme, kırpabilme gibi işlevler, yeni kamera modülü sayesinde mümkün hale gelecek.

Okuyucu Yorumları