Trump, Facebook'ta Duvar Reklamı mı Yapıyor?

Haberlere göre Trump, sınıra bir duvar inşa edeceğini ısrarla duyurmak için Facebook reklamlarını kullanıyor!

Trump, "duvar" konusunda ısrarcı!

Son günlerde Trump'ın sürekli sözünü ettiği ABD ve Meksika arasındaki duvarın gerçekten yapılıp yapılmayacağı epey belirsiz durumda. Duvarın yapılmaya başlanmış olma ihtimali de var.

Başkanın kendisi geçen ay şöyle tweet'ledi: "Eski ve yeni çit ve duvarların onarımı ile inşa edilen DUVAR, yapılmaya devam edecek."

Bazıları için bu yeni bir haberdi.

BuzzFeed'teki habere göre, Başkan Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Facebook hedeflenmiş reklamlarını kullanarak sınır duvarının "yapılacağı" konusunda ısrarcı. Hedeflenmiş Facebook reklamlarının özelliği sadece belirli bir kesimin onları görmesi. Dünyanın geri kalanı için onlar yok, sadece birisi ekran görüntüsü alıp paylaşırsa görülebilirler.

Trump ve Pence kampanyalarındaki reklamlar benzer kelimelere ve mantığa sahipler.

Potansiyel (veya gerçek) duvar inşası konusundaki söylentileri yalanlayıp, büyük harflerle, Trump şöyle diyor: "AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNİN GÜNEY SINIRINA, YASA DIŞI GÖÇÜ DURDURUP AMERİKANIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN BİR DUVAR YAPACAĞIZ (ÇİT DEĞİL)."

Ayrıca bu reklamlar duvar inşasının "tartışmaya açık olmadığı" konusunda ısrarcı.

Bununla da kalmayıp, reklamlar para talep ediyor. İkisi de "BÜYÜK bağış yapın!" diyor. Büyük bir duvar yapacaksanız, büyük paraya ihtiyacınız var.

Okuyucu Yorumları