TSMC harekete geçti, Apple'ın 3nm işlemci hayali gerçek olmaya hiç olmadığı kadar yaklaştı

TSMC, 2022’nin 2’inci yarısında Apple’ın 3nm yongalarının üretimine başlayacağını duyurdu. Bu duyuru, aynı zamanda M3 ve A17 yongalarına sahip iPhone, iPad ve Mac’ler için 2023 yılını işaret ediyor.

Açıklandı: Apple, 3nm işlemcilerine kavuşuyor

Apple, yeni ürünleri için hazırlığa başlamışken, elbette işin donanım kısmında da tedarikçilerinin eline bakıyor. Apple’ın M3 ve A17 yongalarının iPhone, iPad ve Mac’ler için 2023 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu noktada TSMC ile çalışan şirket, 3nm mimariye bu yıl geçiş yapacak.

TSMC, 2022’nin 2’inci yarısında Apple’ın 3nm yongalarının üretimine başlayacağını açıkladı. Büyük çip üreticisi TSMC, 3 nm çiplerin üretimine bu yılın sonlarında başlamayı hedeflerken, gelen raporlar 30 bin ila 35 bin ünite üretilmesi için hazır bulunulduğunu belirtiyor.

3nm yongalar, daha iyi performans ve daha iyi pil ömrü için gerekli katkıyı sağlayacakken, bu yongalarda 40 çekirdeğin yer alabileceği fikri de oldukça cezbedici. Zira Apple’ın halihazırda M1 yongası 8 çekirdeğe sahipken, M1 Pro ve M1 Max’te 10 adet çekirdek yer alıyor.

Apple’ın yeni 3nm yonga setine sahip ilk cihazının yeni bir iPad olması bekleniyor. Herhangi bir model adı belirtilmezken, bir sonraki iPad jenerasyonunda bu yeni çipleri göreceğimizi düşünebiliriz. Bu yeni işlemciler sonrasında da diğer ürünlerde karşımıza çıkacaktır.