Liseli 4 arkadaşın kurduğu Türk şirketi, yabancı basının gündeminde

Liseli 4 arkadaşın kurduğu Türk oyun şirketi, topladığı fon ve hedefleriyle yabancı basının gündeminde...

Liseli 4 arkadaşın kurduğu Türk şirketi, yabancı basının gündeminde

Türkiye’nin başarılı oyun girişimleri arasına katılmayı hedefleyen Agave Games oyun stüdyosu 7 milyon dolar fon topladı. İstanbul merkezli firma, 2021 yılında dört lise arkadaşı tarafından kurularak Balderton Capital ve Felix Capital liderliğinde yönetilen tohum aşaması yatırımında, Apple ve Android mobil cihazları için ilk gündelik bulmaca tarzı oyununun gelişimini desteklemek için Avrupalı yatırımcılardan fon toplamaya başlamıştı. Bu çabaları ve sonunda elde ettikleri yatırım, onları Business Insider gibi önemli yayınların da manşetlerine taşıdı.

Business Insider'da yer alan haberde Agave CEO’su ve ortak kurucusu Alper Öner, "Agave Games’de piyasadaki en yaygın ve uzun ömürlü gündelik bulmaca oyununu geliştirmek için mobil oyun endüstrisindeki büyük deneyimimizden yararlanma imkanına sahibiz” dedi.

Haberde şu bilgiler yer alıyor:

Avrupalı yatırımcılar, Türkiye'yi mobil oyun geliştirme için büyüyen, önemli bir bölge olarak görüyor. Mobil geliştirici Peak Games, 2020'de Zynga tarafından 1.8 milyar dolara satın alınırken, Agave destekçisi Balderton, Ocak ayında 2.75 milyar dolar değerleme ile C Serisi turunda 225 milyon dolar fon toplayan Türk Dream Games'e de destek verdi. Newzoo'dan alınan verilere göre, küresel mobil oyun geliri, 2021'de yıllık %7,3 artışla 93,2 milyar dolara ulaştı.

Agave Games yatırımı, 2011'de EMEA'da Meta'nın oyun ekibinin oluşturulmasını denetleyen ve teknoloji devinin küresel platform ortaklıkları ekibini, ortak uygulamaları ve oyunlarını büyütmenin ve bunlardan para kazanmanın yollarını bulması için yöneten Felix Capital'den Julien Codorniou için bir ilk oldu.

Codorniou, "Agave'deki ekip, dünyanın en büyük gündelik bulmaca oyunlarından bazıları üzerinde çalıştı ve bu deneyim, başarıya olan hırsları birleştiğinde onları heyecan verici bir teklif haline getiriyor" dedi.

Agave’nin geliştirdiği türdeki gündelik oyunlar, ilk prototip için tipik olarak altı ile sekiz ay arasında bir süre harcamayı hedefliyor ve daha sonra benzer bir süre boyunca testler gerçekleştiriliyor. Yeni firma, bir uygulama içi reklam modeli aracılığıyla gelir elde etmeyi hedefliyor.

Agave, Türkiye'nin dört bir yanından geliştiricileri ve sanatçıları işe almak istediği için, fonları önümüzdeki 18 ay içinde 12 kişiden üç katına çıkararak 40 civarında çalışana ulaşmak için kullanacak.

Stüdyo, kullanıcı deneyimini geliştirmek için çalışırken ilk olarak ABD, Kanada, İngiltere ve Japonya'daki oyun pazarlarını hedefleyecek. İlk oyununu 2023 yılında sunmayı hedefliyor…