Elon Musk, şimdi de Tweetdeck kullanıcılarını üzdü

Elon Musk sonunda bunu da yaptı: Tweetdeck ya da yeni ismiyle XPro, artık sadece ücretli aboneler için hizmet verecek.

Elon Musk, şimdi de Tweetdeck kullanıcılarını üzdü

Elon Musk’ın X’i, TweetDeck'i ödeme yapanlara özel hale getirdi. Twitter'ın 2011 yılında 40 milyon dolara satın aldığı TweetDeck, kullanıcıların çok sayıda Twitter listesini ve trendi takip etmesine olanak tanıyan popüler bir araç.

Temmuz ayı başlarında Twitter Destek hesabı, 30 gün içinde TweetDeck’i kullanmak için ödeme yapmanız gerekeceğini duyurmuştu ve kullanıcıların Doğrulanmış bir hesaba ihtiyacı olacağını söylemişti. Ve şimdi birçok kullanıcı, X doğrulama aboneliği olmadan TweetDeck’e erişemediğini bildiriyor.

Değişiklik, X’i takip etmek için TweetDeck’e güvenen haber kuruluşlarının, gazetecilerin, araştırmacıların ve sosyal medya danışmanlarının artık aracı kullanmaya devam etmek için ödeme yapmak zorunda kalacakları anlamına geliyor.

Musk’ın yönetimi sırasında X, Blue aboneliğini doğrulama onay işaretinin ötesindeki özellikler ile öne çıkararak (veya bazı özellikler için gereklilik haline getirerek) destekliyor. Blue aboneleri artık daha uzun metin ve videolar yayınlayabiliyor, %50 daha az reklam görebiliyor, yanıtları, bahsetmeleri ve aramaları için öncelik sıralaması alabiliyor, ödeme gerektiren makalelere erişebiliyor, “öncelikli içerik” etiketi alabiliyor ve X ile reklam gelirleri paylaşabiliyor.

Ancak, TweetDeck'in ödeme yapan kullanıcılar için özel olması, Blue’nun diğer avantajlarıyla ilgilenmeyen birçok kullanıcıyı muhtemelen üzecektir. TweetDeck son birkaç yıldır pek ilgilenilmeyen bir araçtı ve Windows uygulaması 2016’da kapatıldı. Yeni bir TweetDeck sürümünün testleri 2021’de başlamış olsa da, henüz tam olarak kullanıma sunulmadı.

TweetDeck kullanan herkes artık daha yeni TweetDeck ön izlemesine taşınacak. Bir X çalışanının söylediğine göre, şirket şu anda “herkesi ön izleme sürümüne geçirmek için çalışıyor.” Bu arada araç, artık XPro adını taşıyacak.

TweetDeck’i yalnızca ücretli üyelere özel hale getirme kararı, abone sayılarını ve gelirini artırmayı amaçlayan X’teki diğer son değişiklikleri hatırlatıyor. Ancak, tweet izleme aracına erişimin sınırlandırılmasının daha fazla kullanıcıyı ödeme yapmaya mı iteceği yoksa onları hayal kırıklığına uğratarak başka yollar veya platformlar mı aramalarına neden olacağı henüz belli değil.