Twitter, Elon Musk'a ısınmaya başladı: Büyük teklif bir kez daha masada olabilir...

Tesla ve Spacex CEO'su Elon Musk, Twitter'ı 41 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almayı teklif etmişti. Bu adıma ilk başta oldukça soğuk yaklaşan Twitter'ın Musk’ın teklifini yeniden incelemeye karar verdiği ve anlaşmaya eskisine göre daha açık olabileceği iddia ediliyor.

Twitter-Elon Musk geriliminde sürpriz yeni gelişme: Tavır değişiyor olabilir

Twitter'ın en büyük bireysel hissedarı olan Tesla ve Spacex CEO'su Elon Musk’ın 43 milyar dolarlık devralma teklifini Twitter yeniden inceliyor.

Twitter, Elon Musk tarafından satın alma fikrine başlangıçta çok soğuk görünse de, yavaş yavaş ısınıyor olabilir. The Wall Street Journal'ın yeni bir haberine göre, Twitter Musk’ın anlaşmayı gerçekleştirmek için mali desteğe sahip olduğunu açıklamasının ardından devralma teklifini incelemeye aldı. Musk, sosyal medya devini satın almak için 43 milyar dolar ödemeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Detaylar: Elon Musk tamamını istiyor: Twitter için verdiği teklif ve mektubunu paylaştı

Müzakereye Açıklar

Konuya yakın kaynaklar The Journal’a Twitter yetkililerinin Musk’ın teklifini yeniden incelemek için toplanacağını ifade etti. Yetkililer milyarderle müzakereye daha açık olabileceğini söyledi.

Wall Street’in haberine göre Musk, teklif ile ilgili Cuma günü özel bir toplantıda hissedarlarla bir araya geldi.

The Journal'a göre Twitter şimdi Musk'ın teklifine "yeni bir bakış açısı ile yaklaşıyor" ve müzakerelere girme ihtimali daha yüksek. Yakında tarafların bir görüşme yapacağı söyleniyor ancak bir avuç engel, müzakereleri karmaşık hale getirebilir. Örneğin, şirket yöneticileri, anlaşma başarısız olursa Musk'ın parasal korumaları kabul etmesi konusunda ısrar edebilir.