Elon Musk ve Twitter arasında ipler geriliyor: Twitter yatırımcılarından Elon Musk'a bir dava daha geldi

Bazı Twitter yatırımcıları, platformu satın alma girişimi giderek yılan hikayesine dönen Elon Musk'a karşı yeni bir dava daha açtı...

Twitter yatırımcılarından Elon Musk'a bir dava daha

Elon Musk, planlanan Twitter satın alımıyla ilgili yeni bir davayla daha karşı karşıya. Reuters, bazı yatırımcıların Tesla CEO'sunu 44 milyar dolarlık devralma teklifi öncesinde hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiği iddiasıyla dava ettiğini bildirdi. Daha önceki bir davada olduğu gibi Musk, 14 Mart'a kadar Twitter'da yüzde 5'ten fazla hisse satın aldığını açıklamayarak SEC kurallarını ihlal etmiş ve 156 milyon dolar gelir elde etmişti. Yatırımcılar, Musk'ın yatırımlarını yalnızca Nisan ayı başlarında, sosyal ağın yüzde 9,2'lik bir dilimine sahip olduğunu duyurduğu sırada açıkladığını söylüyor.

Yatırımcılar, Musk'ın duyuru sonrası açıklamalarının da manipülasyon olduğunu söyledi. Twitter, botların büyük bir sorun olmadığını ve hesapların yüzde 5'inden daha azını temsil ettiğini kanıtlayıncaya kadar anlaşmanın "beklemede" olacağı iddiasından özellikle endişe duyuyorlardı.

Davacılar, toplu dava statüsü almayı umuyor ve başarılı olmaları durumunda belirsiz bir tazminat talep ediyor. Twitter veya Musk henüz konu hakkında yorum yapmış değil.

Musk'ın umduğu satın alma, şimdiden çok sayıda yasal işlemin başlatılmasına sebep oldu. Nisan ayında daha önce bahsedilen davaya ek olarak, bir Florida emeklilik fonu, birleşmeyi 2025 yılına kadar yasaklayacak bir Delaware yasasını ihlal ettiği için Musk’ı dava etti. SEC ise Musk'ın açıklama zamanlamasını araştırıyor. Bu davaların herhangi birinin başarılı olacağına dair bir kesinlik yok, ancak yine de Musk'ın hedeflerine karşı ciddi sorunlar oluşturuyorlar…