Eski Twitter çalışanının iddiaları, Elon Musk'ı çok sevindirecek

Twitter sızıntıları ile tanınan eski Twitter yöneticisi Peiter Zatko'nun ortaya attığı iddialar, Elon Musk'ın elini güçlendirebilir.

Elon Musk, bu açıklamalara çok sevinecek

Twitter'ın "Mudge" olarak da bilinen eski güvenlik başkanı Peiter Zatko, Twitter'ın büyük güvenlik sorunları olduğunu iddia etti. Sorunların Twitter kullanıcılarının kişisel bilgilerine, hissedarlara, ulusal güvenlik ve demokrasiye tehdit oluşturduğunu söyleyerek de ilgilileri uyarıyor.

Zatko'ya göre Twitter yönetimi, şirketin güvenlik açıkları konusunda kendi yönetim kurulunu ve düzenleyicileri kandırıyor. Bunlar arasında, dış müdahaleye kapı açabilecek açıklar da bulunuyor.

İddialarından bir diğeri de Twitter'ın, hesaplarını iptal ettikten sonra kullanıcıların verilerini güvenilir bir şekilde silmediği yönünde. Bazı durumlarda bu, şirketin bilgilerin izini kaybetmesinden kaynaklanıyor.

İddiada ayrıca, şirket yöneticilerinin platformdaki gerçek bot sayısını tam olarak anlayacak kaynaklara sahip olmadığı da dile getiriliyor. Botlar, yakın zamanda Elon Musk'ın şirketi satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmadan vazgeçme girişimlerinin merkezinde yer almıştı. Eğer iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa, Musk'ın Twitter'a karşı verdiği savaşta elinin güçleneceği kesin.

Twitter ise yaptığı açıklamada, platformunda kaç tane bot olduğunu bilmediği iddiasının bağlamdan yoksun olduğunu ve tüm botların kötü olmadığını açıkladı. Bu iddialar, Musk’ın Twitter’ın kamuya raporladığından daha fazla bot kullandığına dair iddialarını güçlendirecek gibi görünüyor.