Twitter'dan şeffaflık raporu!

Twitter, teröre karşı çabalarının sonucunda dondurulan hesapların miktarını açıkladı

Twitter'dan şeffaflık raporu

Bugün Twitter, yılda iki kere sunduğu Şeffaflık Rapor'unda terörizm ile alakalı hesaplara karşı gösterdiği çaba ile ilgili bazı sayıları açıkladı. Bu hesapların arasında aktif bir şekilde propaganda yapan veya uluslararası olarak terörist kabul edilen gruplara destek veren hesaplar bulunuyor.

Bu yılın ilk yarısında Twitter, bu kategorinin içerisinde yer alan yaklaşık 300.000 hesabı hizmetinden uzaklaştırdı ve bunların %75'ine karşı tweet göndermeden önce önlem alındığını belirtti. Bu yılın hesap dondurmaları 2016'nın ikinci yarısına (376.000 hesap) göre biraz daha az.

Firma, raporunda terörizm ile ilgili hesaplara karşı kendi çabalarının altını çizerken hesap dondurmalarının %95'inden fazlasının kendi araç ve algoritmalarının sonucu olarak yapıldığını ve hükümet isteklerinin sadece %1'den az bir kısmı oluşturduğunu belirtti. Hesapların bulunmasında hükümet isteklerinin rolü ise 2016'nın ikinci yarısına göre %80 azalmış durumda.

Twitter, geçtiğimiz yıllar içerisinde terörizme karşı yavaş tepki vermesi ile eleştirilmiş ve hatta şiddetin artması ile bağlantılandırılmıştı. Hatta San Bernardino saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları tepki vermediği için firmaya – Facebook ve Google'ın yanı sıra – dava açmıştı ve Ürdün'de hayatını kaybeden ABD'li üstlenicinin eşi de platformda İŞİD destekçilerini barındırdığı gerekçesi ile firmaya dava açmıştı. Ayrıca Birleşik Krallık parlamentosu da Twitter'a – Facebook ve YouTube'un yanı sıra – yaptığı çağrıda terörist grupları sitesinden uzaklaştırmak için yeterli çaba göstermediğini söylemişti.

Twitter, Ağustos 2015'den bu yana terörizmi destekleme sebebi ile 935897 hesabı dondurduğunu belirtmekte...

Okuyucu Yorumları