Ubuntu'dan Google'ı sevindirecek adım

Popüler Linux dağıtımı Ubuntu'dan Google'ı çok yakından ilgilendiren önemli adım...

Ubuntu'dan Google atağı!

Google'ın Linux tabanlı işletim sistemi olan Android, henüz oldukça yeni bir sistem olmasına rağmen arkadaş edinmekte zorlanmıyor. Ubuntu'nun arkasındaki dev firma Canonical,üçüncü parti Android yazılımlarının Ubuntu'da çalışmasını sağlayacak olan bir yazılım geliştirdi. Yakın zamanda netbook piyasasına girmesi beklenen Android, yazılım geliştiriciler tarafından yakından takip ediliyor ve bu platform için pek özel yazılım geliştiriliyor.

Android Linux tabanlı olmasına rağmen tam olarak bir Linux platformu değil. Google tarafından Java ile hazırlanmış kendi özel alt yapısını kullanan Android'in, bu özel geliştirilmiş Java alt yapısı nedeniyle yazılımlarının diğer platformlarda çalışması mümkün olmuyor. Canonical'ın geliştirdiği yeni Android ortamı ise bu sorunu ortadan kaldırıyor ve özel yazılımların Ubuntu'da da çalışmasını sağlıyor.

Bu gelişme, arkasında Google gibi bir dev bulunan Android'in gelişmesinden, diğer Linux platformlarının da yararlanmasının önünü açmış olacak. Aynı zamanda Android için de büyük bir adım atılacak...

Okuyucu Yorumları