Ubuntu'nun geleceği Ubuntu One'da gizli

Ünlü Linux dağıtımı Ubuntu'nun yeni hizmeti Ubuntu One, geleceğin Linux'unun sinyallerini veriyor.

Ubuntu'nun gelecek planı!

En popüler Linux dağıtımlarından biri olarak kabul edilen Ubuntu, Ubuntu One adlı yeni bir servis başlattı. Ubuntu One, dosyalarınızı farklı bilgisayarlar arasında senkronize etmeye ve istediğiniz kullanıcılarla hızlıca paylaşmanızı sağlayan bir servis. Fakat bu basit ama faydalı servisin asıl önemli özelliği Ubuntu'nun gelecekler ilgili planlarını ortaya koyuyor olması.

Öncelikle Ubuntu One, cloud computing adına Ubuntu'nun attığı ilk ciddi adım. Linux dağıtımları arasında bu konuda öncüler arasında yer alan Ubuntu, geleceğin internet üzerinde olacağını böylece resmen onaylamış oluyor. Ubuntu One ayrıca sadece basit bir dosya yedekleme siteminin ötesinde, OSX'in MobileMe hizmetine benzerliği ile ücretli sistemlere karşı sunduğu alternatiflerini de geliştirmiş oluyor.

Ubuntu One, popüler alternatifi DropBox'da olduğu gibi ücretsiz kullanımın yanı sıra ücretli ve daha gelişmiş bir seçeneğe de sahip. Sadece hediyelik eşya satışları ve bağışlarla ayakta kalma çalışan Linux dağıtımları için ücretli hizmetler sunmanın faydaları su götürmez bir gerçek. Her zaman Mark Shuttleworth'un yaptığı 10 milyon dolarlık bağış gibi destekler gelmediği durumlarda, kendi düzenli gelir modelini oluşturma imkanı son derece önemli.

Okuyucu Yorumları