Üç büyüklerin pazar payları ne durumda?

Arama motoru savaşı tam gaz devam ederken, bu "oturan ördek" de nereden çıktı?

Aramanın oturan ördeği!

Google ve Bing arama motoru pazarındaki paylarını arttırırken, Yahoo'nun durumu kötü.

Pazar analizi firması comScore Inc.'in yeni açıkladığı sonuçlara göre Eylül ve Ekim aylarında Google ve Bing pazar paylarını arttırdı. Artış oldukça küçük oldu.

comScore analizlerine göre Bing'in payı yüzde 9.4'ten yüzde 9.9'a çıktı. Google ise yüzde 64.9'dan yüzde 65.4'e çıktı. comScore henüz araştırmasının diğer ayları da kapsayan bütününü yayınlamadı. Analizciler Google'ın yıldan yıla artışının Ekim ayı itibariyle yüzde 17.4 olduğunu belirtiyor.

Yahoo, Bing'den daha büyük bir pazar payına sahip olmasına karşın yüzde 18.8'den yüzde 18 kullanım oranına geriledi.

"Oturan ördek"

Yahoo'nun durumu kötü görünüyor

Technology Business Research Inc.'ten Ezra Gottheil, Google'ın pazar payının yüzde 60'ından fazlasına sahip olmasının ezici bir güç olduğunu ve Bing'in az da olsa pazar payı kazanabilmesinin oldukça iyi bir sonuç olduğunu belirtti.

Ezra Gottheil açıklamasının devamında Bing'in şimdilik iyi durumda olduğunu ve yeniliklere devam ederek Google için ise artık büyüklük bir mesele değil. Büyük çoğunluk için arama motoru Google demek. Gottheil, Google'ı yavaşlatmanın çok uzun zaman alacağını belirtiyor.

Yahoo'ya gelince "Oturan ördek" tabirini kullanan Gottheil, şirketin yokuş aşağı gittiğini ve bu durumu kontrol altına almanın oldukça zor olduğunu belirtti. Bing ve Gogle arasındaki mücadele, insanların Bing'i de keşfetmesine yararken, Yahoo bu mücadelenin dışında görülüyor.

Bing pazar payını Temmuz ve Ağustos ayları arasında yüzde 4.5 arttırmıştı. Toplan yüzde 9.3 pazar payından yüzde 90'a varması bu kadar kısa sürede iyi bir başarı sayılıyor. Google Ağustos ayı sonunda yüzde 0.1 kayıpla yüzde 64.6 pazar payına sahipti.

Okuyucu Yorumları