Üçüncü yılını dolduran PlayStation 5'ten bir büyük satış başarısı daha

Playstation 5, dünya çapında ulaştığı satış rakamı ile pandeminin ilk dönemlerindeki engellerin bile Sony'yi durduramayacağını kanıtladı.

Üçüncü yılını dolduran PlayStation 5'ten bir büyük satış başarısı daha

Sony'nin PlayStation 5'i önemli bir satış başarısına daha ulaştı. Üç yıldan biraz daha uzun bir süre önce, Kasım 2020'de piyasaya sürülen oyun konsolu, şu anda dünya çapında 50 milyon adet satış rakamını aşmış durumda.

Reuters, PS5'in yılbaşı alışverişi döneminde satışlarda büyük bir artış gördüğünü ve konsolun piyasaya sürüldüğünden bu yana en büyük Kara Cuma satış dönemini yaşadığını açıkladı. Sony ayrıca Kasım ayı başında konsolun yeniden tasarlanmış ve daha ince bir versiyonunu piyasaya sürdüğünden, bu da satışlara yardımcı olmuş gibi görünüyor.

Eurogamer, PlayStation 4 konsolunun satışlarının PS5'ten yaklaşık bir hafta daha erken aynı 50 milyon satış rakamına ulaştığını belirtiyor. Ancak PlayStation 5 satışları, Covid-19 pandemisinin neden olduğu tedarik zinciri sorunları nedeniyle lansmandan sonraki ilk aylarda neredeyse tamamen kesilmişti.

PS5'in satışları, sadece ilk 24 saat içinde 2,5 milyon kopya satan konsola özel Spider-Man 2 oyununun 20 Ekim'de piyasaya sürülmesiyle de büyük ölçüde arttı. Sony, Ocak ayında The Last of Us Part 2'nin yenilenmiş bir PS5 versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca Şubat 2024'ün sonlarında konsol, Square Enix'in Final Fantasy VII Rebirth oyunu için sınırlı bir süre boyunca özel kalacak.