Uçak rezervasyonu yapmak için en ucuz tarihler hangileri? Google artık bunu size söylüyor

Bir uçuş için en ucuz uçak biletini ne zaman alabileceğinizi bilmek ister misiniz? Google artık size bu şansı sunuyor...

Uçak rezervasyonu yapmak için en ucuz tarihler hangileri?

Google kısa süre önce Google Flights'ı (Google Uçuşlar) belirli zaman aralıklarında seyahat rezervasyonu yaparak paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek daha fazla bilgi içerecek şekilde güncelledi.

Örneğin, birkaç ay sonraki aile tatiliniz için bir uçuş rezervasyonu yaptırmak istiyorsanız, Google, fiyatların şu anda ortalamanın altında mı yoksa üstünde mi olduğunu ve en iyi teklifi garantilemek için uçuş rezervasyonunu ne zaman yapmanız gerektiğini size söyleyecektir.

Örnek olarak 30 Eylül ve 7 Ekim arasında New York ile Miami arası bir gidiş-dönüş uçuşu planlamak isterseniz, Google size fiyatların şu anda normalden daha düşük olduğunu ve 16 Eylül’e kadar en düşük fiyattan rezervasyon yapabileceğinizi söylüyor.

Benzer bir şekilde, 7-14 Ocak aralığında İstanbul ve Antalya arasında bir seyahat planlarsanız, bir kez daha fiyatların şu anda normal olduğunu vegenellikle kalkıştan 5 ay öncesine kadar en düşük fiyattan rezervasyon yapabileceğinizi söylüyor. Ancak aynı tarih aralığında İstanbul ve İzmir arası bir uçuş için şu anda yüksek fiyat ödeyeceğinizi belirtiyor.

Google Uçuşlar ile en ucuz zamanı bulmak için telefonunuzda ya da bilgisayarınızda https://flights.google.com adresine giderek bunu kendiniz deneyebilirsiniz. Gitmek istediğiniz yeri, gidiş ve dönüş tarihlerinizi girin, “Bitti”ye dokunun ve sonra “Ara”ya dokunun.

Google, fiyatların tipik olup olmadığını, kalkış uçuşları listesinden önce en üstte size söyleyecektir. Rezervasyon yapmak için en iyi zamanın ne zaman olduğu gibi daha fazla bilgi edinmek için aşağı oka dokunabilirsiniz.