Ulu Önder'in El Yazısı Font Olacak

Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi el yazısı dijital ortama aktarılacak ve font olarak kullanılacak.

Atatürk Fontu!

Internet'te okuduğunuz her yazının farklı bir şekli olabilir. Font olarak adlandırdığımız bu farklı karakterler en çok karşımıza kullandığımız yazışma programlarında ve Office programlarında çıkar. Beğenimize göre seçtiğimiz fontlar arasında artık manevi değeri de çok yüksek olan bir font olacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi el yazısı Hacettepe Üniversitesi tarafından sayısal ortama aktarılıyor ve böylece artık bilgisayarlarımıza giriyor.

Projenin başındaki isim Namık Kemal Sarıkavak, Atatürk'ün kendine ait el yazısı ile kaleme aldığı Medeni Bilgiler kitabındaki referans sayfadan çkışla 'Atatürk fontu' projesini gerçekleştiren isim.

Hacettepe Üniversitesi'nde aylık olarak yayınlanan Grafik Tasarım dergisinde konuyla ilgili konuşan Sarıkavak şunları söylüyor: "...(Medeni Bilgiler'in) söz konusu sayfasında bulunan karakterlerden yola çıkılarak hazırlanan bu font çalışması, diğer yanda genel anlamda elyazısı hakkında bilindiği düşünülen ve/ya da sanılan düşünceleri sarsacak sonuçları da sunuyor. El yazılarının 'biricik'liğinin kaynaklarını göstermesi; düşünülen ya da sanılan ile gerçek arasındaki ilintileri ya da aykırılıkları göstermesi açısından önemli bir deney olmuş görünüyor."

Okuyucu Yorumları