Tam 40 yıl aradan sonra, efsane filmin ikincisi geliyor: Spinal Tap geri dönmek için hazır!

Üzerinden uzun zaman geçse de halen unutulmayan filmlerden biri olan The Spinal Tap, tam 40 yıl aradan sonra bir kez daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Tam 40 yıl aradan sonra, efsane filmin ikincisi geliyor

1984 yılında sunulan mockumentary (gerçek olmayan, genellikle alaycı veya şakalı belgesel tarzı film) This is Spinal Tap, 1980'lerin en çok alıntılanan filmlerinden biri olabilir. Bu filmin hayranları için 2024 yılı fazlasıyla heyecanlı geçebilir; zira Spinal Tap 2 bu tarihte gelecek gibi görünüyor.

Tabii ki bu filmin orijinal oyuncu kadrosu olmadan çekilmesi düşünülemez. 1984 orijinali, Rob Reiner'ın ilk yönetmenlik denemesiydi ve şimdi, bir kez daha yönetmen koltuğuna oturacak ve aynı zamanda Marty DiBergi'yi oynayacak. Michael McKean, Harry Shearer ve Christopher Guest de grup üyeleri David St. Hubbins, Derek Smalls ve Nigel Tufnel olarak geri dönecek.

Deadline ile konuşan Reiner, "Plan, orijinal filmin 40. yıl dönümünde çıkan bir devam filmi yapmak" dedi ve yıllarca doğru fikri bekleyerek bir devam filmi yapma baskısını yaşadığını sözlerine ekledi: "Sadece yapmak için yapmak istemiyorsun. İlkini onurlandırmak ve hikayeyi biraz daha ileri götürmek istiyorsun."

Reiner, "Fikir, menajerleri olan Ian Faith'in vefat etmesiydi. Gerçekte, Tony Hendra (ilk filmde Ian Faith'i oynayan) vefat etti" dedi ve devam etti: "Ian'ın dul eşi, Spinal Tap'ın onlara bir konser daha borçlu olduğunu söyleyen bir sözleşmeyi devraldı. Temel olarak eğer bu konseri vermezlerse, onları dava edecekti. Bunca yıl ve pek çok tartışmanın ardından tekrar bir araya gelip birbirleriyle anlaşmaya ve bu konseri çalmaya zorlanacaklar."

Ve grup, Reiner'in karakteri Di Bergi'den memnun değil. Reiner, "Grup ilk filmden dolayı üzgündü. Kötü bir iş yaptığımı düşündüler ve bu kendimi kurtarmak için bir şans" dedi.

Devam filmi, ilk filmden tam 40 yıl sonra, 19 Mart 2024'te vizyona girecek…