Üretilmeyen efsane 7.625 dolara satıldı!

Hiçbir zaman seri üretime geçemeyen Commodore 65 bilgisayar prototipi, öyle bir fiyata satıldı ki...

Commodore 64 değil; 65!

Akıllı oyuncak denizinde boğulduğumuz şu günlerde, hala yeniliğe direnen veya bir başka deyişle geçmişe fazlasıyla özlem duyan teknoloji severler de mevcut. Ve kimi zaman bu nostaljik tutumun insana neler yaptırabileceğine, geçtiğimiz günlerde 3.240 dolara alıcı bulan TI-99/8 ile tanıklık etmiştik. Ama şimdi ortaya çıkan durum, bundan daha da ilginç.

Yakın zamanda e-Bay'de satışa sunulan ve alıcı bulmakta gecikmeyen Commodore 65, tam 7.625 dolara satıldı. 1991 doğumlu cihaz 3.54MHz'lik C65,128K ROM, 8MB RAM ve 3,5 inç dahili disket sürücüsüne sahip. Efsane Commodore 64'ün varisi olarak üretilen canavar, Commodore'un 1994 yılında iflasını açıklamasıyla maalesef piyasaya çıkamadan iptal edilmek zorunda kalmıştı. Şu an için dünya genelinde, prototip olarak kalan kaç adet C65 bulunduğu ise bilinmiyor.

Satıcısı tarafından "gelmiş geçmiş en popüler bilgisayar serisinin son varisi" şeklinde tanıtılan C65, Mitsumi klavyesiyle birlikte satıldı. Ancak bu tarihi canavar, tahmin edileceği üzere çalışır durumda değil.

Okuyucu Yorumları