Apple'a bir USC-C darbesi daha: Avrupa'dan sonra bir ülke daha USB-C diyor

Tüm tüketici elektroniği cihazlarında USB Type-C bağlantısının olmasını zorunlu tutan ülkelerin arasına bir ülke daha katılıyor.

Apple'a bir USC-C darbesi daha

Avrupa Birliğinin USB Type-C bağlantısını cep telefonu gibi cihazlar için mecburi standart haline getirmesinden sonra, aynı şeyi Hindistan da yapmayı planlıyor. Hindistan hükümeti, yönetim birimleri ile gerçekleştirdiği son toplantıda, bu yönde bir niyet kararı aldığını açıkladı.

Toplantıya Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT) - Kanpur, Maharaja Agrasen Teknoloji Enstitüsü, Hindistan Sanayi Konfederasyonu, Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ve Çevre, Orman ve İklim Değişikliği Bakanlığı (MOEF) temsilcileri katıldı.

Hükümet, biri tüm akıllı telefonlar, tabletler ve uyumlu cihazlar için, diğeri ise düşük özellikli telefonlar için olmak üzere iki şarj sistemini standartlaştırmayı amaçlayan geniş kapsamlı istişareler yürütüyor.

Hindistan Elektronik Endüstrileri Derneği'nden AJay Garg şunları söyledi: “Küresel olarak, geçiş USB-C bağlantı noktalarına doğru kayıyor, bu nedenle bizim de bunu benimsememiz mantıklı olacaktır. Elektronik sektöründe eski teknolojilerin kullanımdan kalkması çok sık rastlanıyor ve bu sefer buna hazırlıklı davranmamız gerekli.

Hindistan'ın 2021'de 5 milyon ton e-atık ürettiği ve bu alanda Çin ve ABD'nin ardından geldiği tahmin ediliyor. Endişelerden biri de, Avrupa Birliğinin geçişi gerçekleştirdikten sonra tüm eski telefonları Hindistan’a göndermesi.

Tıpkı Avrupa'da olduğu gibi, Hindistan hükümetinin kararı en çok Apple cihazlarını etkileyecek. Ancak Apple'ın yasalara uyma sözü verdiği de biliniyor.