USB Type-C kablosu satın alırken dikkat edin!

Bir Google mühendisi, USB-C kabloları ile ilgili ilginç gerçekleri böyle ortaya çıkarttı!

USB-C kabloları ve gerçekler!

USB Type C kablolarında ucuz, tanınmamış markaları seçecekseniz, aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler var. Amazon'da satılan USB-C kablolarını test eden Google mühendisi Benson Leung, kabloların çoğunun firmanın laptop'uyla kullanıma uygun olmadığını ortaya çıkardı.

Google'ın en son iki Pixel Chromebook'u üzerinde çalışmış olan Leung, kabloların çoğunun güç kaynağını düzgün biçimde tanımlamadığını söyledi. Bu durum, laptop'un hasar görmesine bile yol açabilir. Leung'un Engadget'a söylediğine göre tüm yeni USB-C kablolarının 3A uyumlu olduğunu sertifikalandırması gerekiyor. Mühendis, bilgisayara bağlanan her şey USB-C ise sorun çıkmadığını, ancak bir uçta C konektörü ve diğer uçta daha eski A ve B konektörlerini birlikte kullandığınızda, adaptörlerin ve eski kabloların 1,5A veya 2,4A güce ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

Üreticilerin standardın gereksinimlerini karşılayamamasına bir örnek olarak TechMatte USB-C'den MicroUSB'ye dönüştürücünün buradaki incelemesini okuyabilirsiniz.

Leung, Chromebook Pixel sahiplerine kablolarını nasıl test edebileceklerini burada anlatıyor. Ancak bu yol, satın alınan kablolar için geçerli. FREiEQ, Belkin ve iOrange gibi firmaların kabloları Leung'un testinden geçmeyi başarmış bulunuyor. Bu yüzden tanınmış markaların veya Google, Apple gibi birinci parti firmaların USB-C kablolarını tercih etmenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları