uTorrent para kazanmanın yollarını arıyor!

150 milyon kullanıcısı bulunan torrent istemcisi uTorrent, büyük problemi çözmek için düğmeye bastı!

uTorrent için yeni dönem!

uTorrent yaklaşık 150 milyon kullanıcısı ile dünyanın en popüler BitTorrent istemcisi durumunda. Bu kadar büyük bir kullanıcı kitlesine ücretsiz olarak hizmet vermek her ne kadar keyifli olsa da şirketin bu işleri sürdürebilmesi için gerekli maddi kaynağı da yaratması gerekir. BitTorrent Inc. şimdi gelir sağlayabileceği diğer seçenekleri araştırmaya başlamış durumda.

uTorrent'in mevcut iş modeli çoğu ücretsiz yazılım sağlayıcısı ile aynı. Uygulamanın kendisi ücretsiz ancak beraberinde yüklenebilecek opsiyonel araçlar şirketin gelir kaynağını oluşturuyor. Ancak son gelişmeler bu gelir modelinin de herhangi bir güvenceye sahip olmadığını ortaya koydu. Geçen ay uTorrent ile birlikte gelen yazılımların bazıları antivirüs şirketleri tarafından potansiyel zararlı olarak işaretlendi. Böylece bu gelir kapısı da kesintiye uğramış oldu.

Bu olay uzun vadeli gelir yaratma için alternatif yollar arayan şirket için bardağı taşıran son damla olmuş olabilir. Bir blog yazısı yayınlayan uTorrent ekibi, mali olarak daha da büyüyebilecekleri bir yol arayışında olduklarını bildirdiler. Şirket önümüzdeki birkaç hafta veya ay içerisinde yeni gelir modellerini test etmeye başlayacak. Ancak bu modellerin neleri içerdiği henüz sır gibi saklanıyor.

Okuyucu Yorumları