Uzaktan çalışmanın yıldızıydı; çalışanlarını ofise geri çağırdı

Evden ya da uzaktan çalışma dendiğinde akla gelen ilk uygulama olan Zoom'dan herkesi şaşırtan karar: Şirket, çalışanlarından ofise dönmelerini istiyor.

Uzaktan çalışmanın yıldızıydı; çalışanlarını ofise geri çağırdı

COVID-19 salgını, ortalığı kasıp kavururken bir yandan da kendi yıldızlarını sahneye sürmüştü. Ve bu yıldızlardan biri, hiç kuşkusuz Zoom olmuştu. Evden çalışma dendiğinde herkesin aklına gelen ilk uygulama, o zamandan beri Zoom olmaya devam ediyor.

Ama şimdi aynı Zoom, çok ilginç bir karara imza atarak adeta kendisiyle çelişiyor. Video konferans devi Zoom, tuhaf bir şekilde çalışanlarından ofise geri dönmelerini istiyor.

Şirket, bir Zoom ofisinin 80 km yakınında yaşayan çalışanların artık haftada en az iki gün ofise gelmelerini talep ediyor. Yeni ofise dönüş zorunluluğu, Zoom'un daha önce söylediklerine göre tam 180 derecelik bir değişiklik anlamına geliyor.

Bir şirket sözcüsü, ofisin yakınında yaşayan çalışanların belirli sayıda iş yerinde olmasının Zoom için en etkili yöntem olduğuna inanıyor. Öte yandan, çalışanların ve birbirinden uzak ekiplerin bağlantıda kalmasını ve verimli çalışmasını sağlamak için Zoom platformunun tamamından yararlanmaya devam edeceklerini söylüyor.

Zoom, Şubat ayında San Francisco Körfez bölgesi ve çevresindeki yaklaşık 1.300 çalışanı işten çıkarmıştı. Şirket o zamandan bu yana başka bir işten çıkarma duyurusu yapmadı. Yani bunun tekrar yaşanmaması adına, bazı çalışanlar için haftada iki kez ofise gelmek pek sorun olmayabilir.