Üzülmeye son o artık PC'de de olacak

Sadece konsollar için çıkmasına rağmen 2011 yılına damgasını vuran oyundan PC'cilere iyi haber!

Ve sıra PC'ye geldi...

2000'li yıllar içerisinde sayıları gittikçe fazlalaşan farklı oyun platformları yüzünden, firmalar oyunlarını zaman içerisinde sadece bazı platformlara çıkarır oldular. Özellikle yapımcı ve konsol firmaları arasında yapılan anlaşmalar sonucunda ortaya çıkan bu durum, pek tabii oyun severlerin bütün platformları satın almaya çalışmalarına sebep olmuştu.

Geçtiğimiz ay piyasaya çıkan, Rocstar'ın muhteşem oyunu L.A. Noire oyuncuların ve eleştirmenlerin bir anda odak noktası oldu. 1940'lar Los Angeles'ında geçen oyunda, detektif Cole Phelps isimli bir karakteri canlandırıyoruz. Genelde işlenen suçları çözme üzerine kurulu bir oyun yapısına sahip olan L.A. Noire'in bu kadar muhteşem yapan, pek tabii ki kullanılan yüz ifadeleri ve bu ifadelerin oyun içerisindeki aktif rolü oldu.

Nitekim PC oyuncularının yüzünü bile göremediği oyunun, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamayla; bu yılın sonbahar aylarında PC platformu için de üretileceği resmen duyuruldu. Piyasaya çıktığı 17 Mayıs'tan bu güne kadar dört milyon tane dağıtımı yapılan oyunun, net satış rakamları henüz belli değil. Fakat NPD Group'un satış verilerine göre L.A. Noire, Mayıs ayının en çok satan oyunu olarak gözüküyor.

Okuyucu Yorumları