Uzun zamandır beklenen Shire yolda

Peter Jackson The Hobbit filmini çekmek için hazır. Fakat önünde çok farklı bir engel duruyor...

Hobbit kavgası büyüyor!

Uzun zamandır beklenen ve bir o yönetmen, bir bu yönetmen gezen efsanevi kitap The Hobbit, sonunda Peter Jackson'un eline düştü.

İki kısım olarak çekilecek filminse karşılaştığı sorun direk olarak Avustralya'nın eğlence sektörü ve yine Avusturalya'lı bir firma olan Arts Alliance tarafından kaynaklanıyor. Uzun zamandır çekilmesi gereken filmi gecikme yüzünden boykot eden firmalar, Jackson'u Batı Avrupa'ya yollamakla tehdit etti.

Yeni Zelanda doğumlu olan Jackson, gerçekleştirilen boykot karşısında tavrını koymaktan çekinmedi. Jakson durum karşısında Guardian'a şöyle konuştu; "Sanki kuzeniniz gözünüze kum atıyormuş gibi. Bu insanlar bankalarındaki gelir artıp bir denge kurduklarından beri konu hakkında daha çok söz sahibi olmak istiyolar. Eğer Hobbit Batı Avrupa'ya gidecek olursa Avusruralya'yı yeniden kuraklık bekliyor olacak."

Değinmekte fayda var ki Shire isimli şehir Orta Dünya'nın Kuzeybatı kısmı olan Eriador ve the Kingdom of Arnor bölgesinde bulunuyor. Yani tam da İngiltere'nin olduğu yerde.

Okuyucu Yorumları