Vanlı girişimci kadınlara mikrokredi müjdesi

Turkcell'in hayata geçirdiği bu önemli proje, artık Van'daki kadın girişimcileri de destekliyor!

Vanlı kadınlara müde!

Turkcell'in iş sahibi olmak veya işini geliştirmek isteyen, ancak yeterli maddi imkanı olmayan girişimci kadınlar için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü Projesi artık Van'da... Projenin 1 yıl önce yapılan lansmanında, Turkcell, Van'da girişimci kadınlara ulaşmak üzere, bir TİSVA şubesi açılacağını ve bunun için 400 bin TL bağışladığını açıklamıştı. 1 Nisan 2013'te aktif hale gelen Van TİSVA şubesi aracılığıyla 217 girişimci kadına mikrokredi verildi.

Kadın istihdamının en düşük olduğu 5 ilden biri

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Türkiye'de 37 milyon kadın var ve sadece 7 milyonu çalışıyor. Oysa ülkemizde üreterek ailesine ve ülkesine katkıda bulunmak isteyen, yetenekli pek çok kadınımız var. İşte bu noktadan yola çıkarak hayata geçirdiğimiz Ekonomiye Kadın Gücü projesiyle bugün Van'dayız. Van, Türkiye'de kadın istihdamının en düşük olduğu 5 ilimizden biri. Ayrıca kısa süre önce şehrin kültürel ve ekonomik hayatı depremlerle sarsıldı. Turkcell olarak, Van İçin Türkiye Kumbarası'nı depremlerin hemen ardından hayata geçirmiş ve Türkiye'nin desteğini de arkamıza alarak şehirde bir eğitim seferberliği başlatmıştık. Diğer yandan, Van'da yaşayan girişimci kadınlarımıza destek olmayı da hedefledik ve yaklaşık 1 yıl önce Ekonomiye Kadın Gücü projemizin lansmanında dedik ki, 'Van'da da bir şube açalım ve oradaki kadınlarımıza ulaşalım.' Kısa süre zarfında şubemizi açtık ve toplam 217 bin TL değerinde mikrokrediyi kadınlarımıza teslim ettik. Bu desteğin onlar için hayırlı, uğurlu olmasını, daha büyük kazançlara kapılar açmasını yürekten diliyorum" dedi.

TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar TİSVA olarak Nobel Ödüllü Muhammed Yunus'un öncülüğünü yaptığı Grameen Trust ile birlikte Türkiye'de binlerce kadının iş kurup hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olduk. 2003 yılında Diyarbakır'da 6 kişiyle başlayan mikrokredi programımızla bugün 65 bin kadınımıza ulaşıyoruz. Turkcell'le başlattığımız Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında cepten kalkınma seferberliği ilan ettik. Bu sayede Turkcell teknolojisi ve sosyal sorumluluk alanındaki deneyimleri işin içine girdi. İşte Van'da hayata geçirdiğimiz yeni TİSVA şubemiz ve mikrokrediye kavuşan kadınlarımızın elde edeceği başarıların bu önemli işbirliğinin en güzel meyveleri olacağına inanıyoruz" dedi.

Melek yatırımcılara çağrı...

Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında dar gelirli girişimci kadınlar için bağış yapmak ya da 1 yıl vadeli borç vermek isteyen melek yatırımcılar www.ekonomiyekadingucu.com sitesi üzerinden havale/EFT, kredi kartı ya da Turkcell Cüzdan ile ödeme yapabiliyor. Ayrıca projeye destek vermek isteyen herkes operatörü ne olursa olsun, FON yazıp 5886'ya SMS göndererek proje havuzuna 5 TL bağış yapabiliyor.

1 yıl önce hayata geçirildi, 65 bin kadına ulaştı

1 yıl önce hayata geçirildi, 65 bin kadına ulaştı

1 yıl önce hayata geçirildi, toplam 65 bin kadına ulaştı

Ekonomiye Kadın Gücü ile dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak 'sosyal borçlanma' modelini hayata geçirmiş oldu. Turkcell'in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Sosyal borçlanma modeli sayesinde gelen destek ise yaklaşık 1 milyon TL'ye ulaşmış durumda ve Ekonomiye Kadın Gücü projesinden şu anda 65 bin girişimci kadın yararlanıyor. Projenin projesinin hedefi 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak.

Vanlı kadınların ürünleri de Turkcell El Emeği Pazar Yeri'nde dünyaya açılacak

Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında kısa süre önce hayata geçirilen yeniliklerden biri de Turkcell El Emeği Pazar Yeri oldu. Mikrokredilerine kavuşan Vanlı kadın girişimcilerin de yöresel ürünlerini sergilemeye başlayacağı bu site sayesinde alıcı ile satıcı aracı olmadan buluşuyor. . 60 ilden girişimci kadınlarımızın ürettiği 600 ürüne Turkcell El Emeği Pazar Yeri'nde ulaşmak mümkün. Ürünlerini sergilemek isteyenlerin www.ekonomiyekadingucu.com'a girerek "Kadın Emeği Ürünleri"ne tıklaması yeterli oluyor. Turkcell El Emeği Pazaryeri'nde fiyat aralığı 1.5 TL ila 1.200 TL arasında değişen birbirinden farklı ürünlerin sahiplerine ulaşmak isteyen alıcılar, kadın girişimcilerimizle e-posta adresi veya cep telefonu üzerinden iletişime geçebiliyor.

Okuyucu Yorumları