Ve MS'in merakla beklenen yazılımı sahnede...

Office 2010'un online sürümü nihayet görücüye çıktı; ama büyük kısıtlamalarla birlikte...

Tadımlık Online Office 2010!

Microsoft Office'in 2010 sürümü bazı kullanıcılar tarafından büyük yenilikler içermemekle eleştiriliyor. Fakat diğer yandan da Web Uygulamaları özelliği tüm kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Office 2010 Web Uygulamaları henüz tam olarak hazır değil ama Microsoft teknik öninceleme için henüz bazı sınırlamalara sahip olan Web Uygulamalarını ilk kez kullanıcılara açtı.

Microsoft şu an için Web Uygulamarı'nın eksiksiz olduğunu iddia etmiyor ama sadece davet yöntemi ile teknik önincelemeye katılacak kullanıcıların yine de pek çok özelliği test etme şanslarının olacağını söylüyor. Teknik önincelemeye davet edilen şanslı kullanıcıları Word, Excel ve PowerPoint'in online sürümünü kullanabilecekler. Fakat gerçekten de önemli kısıtlamaları ile birlikte. Örneğin online Word şu anda sadece dosyaları görüntülemek için kullanılabiliyor ve yeni dosya oluşturmak veya kaydetmek mümkün değil.

Online Office hangi tarayıcılarda kullanılıyor?

Online Office hangi tarayıcılarda kullanılıyor?

Excel'de ise değişiklik yapmak mümkün fakat bu değişiklikler de şu aşamada sınırlı. Microsoft, kullanıcıların Excel dosyaları üzerinde şu an için sadece "temel değişiklikler" yapabileceklerini duyurdu. OneNote ise henüz Web Uygulamaları içinde kendine yer bulamadı.

Microsoft, Office 2010 Web Uygulamaları'nın Internet Explorer, Firefox ve Safari tarayıcılarını desteklediğini ve kullanmak için SilverLight eklentisinin zorunlu olmayacağını da duyurdu. Ama sistemlerinde SilverLight eklentisi yüklü olan kullanıcıların online dokümanları görüntülerken daha fazla seçeneğe sahip olacaklar.

Okuyucu Yorumları